Halasi diákok a Kaszárnyafutáson (galéria)
Közélet

Halasi diákok a Kaszárnyafutáson (galéria)

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának rendészeti-honvéd tanulói is csatlakoztak az országos Kaszárnyafutáshoz, amely érintette városunkat is. A Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulója tiszteletére rendezett sportesemény során pénteken délelőtt Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere is felkötött egy szalagot a futók zászlajára a Szabadság téri emlékműnél.

Az országos emlékfutással tiszteleg a Magyar Honvédség az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire, valamint az aradi vértanúkra. Az úgynevezett Kaszárnyafutás pénteken reggel indult, a sportolók minden megyében meglátogatják az egykori katonavárosokat, ahol emlékszalagot helyeznek el a futás emlékére készített zászlóra és rövid ünnepség keretében megkoszorúzzák a helyi emlékműveket. Bács-Kiskun megyében a helyi honvéd sportegyesület volt a szervező. A futók pénteken délelőtt, nem sokkal fél tíz után érkeztek Kiskunhalasra Kiskunmajsa felől, a csapatot a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Szakgimnáziumának rendészeti-honvéd tanulói fogadták. Onnan együtt indultak el a Szabadság téri  emlékműhöz.

A szobornál és a lövegnél a Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület tagjai, Fülöp Róbert polgármester és dr.Tallós Bálint, a helyi kormányhivatal vezetője fogadta a csoportot. A polgármester és a hivatalvezető közösen kötöttek fel egy emlékszalagot a kifejezetten a Kaszárnyafutásra készült zászlóra. Az esemény zárásaként koszorút helyeztek a halasi tüzérezred névadójának szobránál. Nagy Mátyás őrnagytól, a Kecskeméti Honvéd Sportegyesület elnökétől megtudtuk, hogy pénteken Kunfehértó és Jánoshalma érintésével Bajára érkeznek. Holnap pedig a pákozdi emlékhely a cél. Részletek a péntek esti híradóban.