Halasi elismerések a megyétől, tudományos és kulturális díjat kaptak
Közélet

Halasi elismerések a megyétől, tudományos és kulturális díjat kaptak

Kiskőrösön tartotta ünnepi közgyűlését a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat vezető testülete szombat délelőtt. A megye legrangosabb kitüntetéseit adták át az eseményen. Kiskunhalasról ketten, Dr. Schindler Árpád (címképen a bal oldalon) és Dr. Döme Ottó Emil vehetett át megyei elismerést.

Bács-Kiskun Megye legrangosabb kitüntetéseit adták át ma Kiskőrösön, ünnepi közgyűlés keretében, melyeket a területükön kimagasló eredményeket elért szakemberek, munkásságukkal településük, a megye polgárainak megbecsülését érdemelték ki.

Döme Ottó Emil a megyi kitüntett személyek csoportképén lentről az ötödik sorban, balról a második

Két kiskunhalasi polgár kapott megyei kitüntetést. Dr. Schindler Árpád „Bács-Kiskun Megye Tudományos életének fejlődéséért díj” elismerésben részesült. Dr. Döme Ottó Emil „Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért Díj” kitüntető címet kapott. A díjakat Rideg László (címképen jobbra) a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke adta át a kitüntetésben részesülteknek a meghívott vendégek és az érintett városvezető jelenlétében.

Az ünnepi közgyűlés helyszínén, az elismerésben részesült személyek és a meghívott vendégek

Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke mondott ünnepi beszédet. Az elnök sok más mellett utalt a mögöttünk álló nehéz időszakra is. „Ha 2020 az összetartozás éve volt, akkor 2021 az összefogásé, hiszen nagy erőpróba volt az idei esztendő is mindenki számára, abban pedig csak reménykedünk, hogy ez az összefogás kitart nem csak az év végéig, de egy szép és biztonságos, félelmek nélküli új esztendő alapjait jelenti. Ez azonban közös felelősségünk és egyben kötelességünk is, hogy amit megtehetünk ezért, azt meg kell tennünk a legjobb belátásunk szerint.” Az elnök köszönetet mondott a járvány leküzdésében résztvevőknek és együttérzését fejezte ki azon családoknak, akik veszteségeket éltek meg.

Ünnepi műsor részlet

Az ünnepi műsorban közreműködött a Garai Ifjúsági Tánccsoport, és a Császártöltési Német Nemzetiségi Kórus, valamint Tóbiás Anna, az Erdélyi Csillagok Irodalmi Egyesület tagja.

Hír és képforrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat