
Közélet
Halasi gasztrosiker Kelebián
Kiskunhalasi versenyzői is voltak az idei Kelebiai Kacsa és Spárga Fesztiválnak. A Vári Szabó István Szakképző Iskola két diákja és egy szakoktatója is ott volt a nevező csapatok között. A tudás és a lelkesedés meghozta eredményét, a rendezvény végén aranyérem került a halasiak nyakába.
A várisok csapata már tavaly is díjban részesült, így nem volt kérdés, hogy 2018-ban is elindulnak a megméretésen. A halasi gasztro team két étellel készült a nagy napra. A diákok (Bőszény Dávid, Földi Evelin) Mondovics József szakoktató vezetésével frankfurti kacsalevest és debreceni tarhonyás kacsát készítettek, mindkét étel elnyerte a szakmai zsűri tetszését. Az ítészek végül a nap végén első hellyel és értékes, gasztronómiával kapcsolatos nyereményekkel jutalmazták a lelkes halasi csapatot.