Halasi siker a Paprikafesztiválon
Közélet

Halasi siker a Paprikafesztiválon

XIX. alkalommal rendezték meg a kalocsai Paprikafesztivál keretében a paprikás ételek főzőversenyét. Idén a kiskunhalasi Matéza étterem és a Tiszti Klub csapata is ott volt a rangos gasztronómiai megméretésen. Egyedi ételösszeállításukkal elbűvölték a szakmai zsűrit, s így megszerezték a verseny fődíját.

 
A két étterem közös csapata ezúttal göngyölt hátszínt készített kecskesajtos sztrapacskával. A nem mindennapi étel alapötlete Malik Gábortól származik, segítői pedig Solti Dénes és Bíró Zoltán voltak a nap folyamán.

Az ínycsiklandó ízkavalkád olyan jól sikerült, hogy a szakmai zsűri az eredményhirdetéskor fődíjat adományozott a halasi szakácsoknak - kaptuk a tájékoztatást Lajkóné Kovács Rékától, a Matéza étterem vezetőjétől.
paprikás02