Halason már negyedszer nyílnak adventi ablakok
Közélet

Halason már negyedszer nyílnak adventi ablakok

A jelek szerint idén is  sokan szeretnék megnézni a szépen feldíszített adventi ablakokat Kiskunhalason. Vargáné Szőke Krisztina már negyedik alkalommal szervezte meg az ünnepváró programot, amely óriási népszerűségnek örvend. Idén 84 helyszínen várják a fürkészeket. 

Már negyedszer hirdette meg az adventi ablakok elnevezésű programot Vargáné Szőke Krisztina. Ennek a lényege az, hogy a jelentkezők szépen feldíszitik saját lakásuk, üzletük ablakát kirakatát és azt egy előre egyeztetett időben kivilágítják. A helyszíneket mutató térképet pedig bárki láthatja a közösségi oldalon, ennek alapján pedig meg kell keresni az ünnepváró helyeket. Idén is december elsején indult a program. 

- Idén 84 díszítő jelentkezett, de még az elmúlt napokban is kerestek meg, hogy szeretnének csatlakozni. A résztvevők személye nagyon sokat változik, vannak újak, körülbelül 50-50 százalék a régi és új ablakok tekintetében. Vannak olyan „ablakosokĎ, akinek nehezen megoldható a vendéglátás a lakásuk szempontjából, de idén különleges egynapos helyszínt találtak ki erre megoldásként. Lesz, ahol rajzkiállítást szerveznek a paparazzo gyermekekkel, valamint egy helyen adomány gyűjtést kezdeményeztek, fotózással egybekötve. Szóval nagyon kreatív és motivált a díszítő társaság. Én pedig, amíg a kezdeményezés „eszmeiségével” összeegyeztethető, semmi gátat nem szabok- mondta érdeklődésünkre Krisztina. 

Mint megtudtuk, egyre több díszítő szeretne a keresőkkel találkozni, beszélgetni, ami nagyon hangulatossá teszi az estéket, kíváncsian mennek a paparazzok minden helyre. Nagy öröm, hogy nem a kínálás milyensége a fontos, hanem az egyszerű autentikus zsíroskenyér parti tökéletesen megfelelő mindenkinek.  A tavalyi kezdeményezés, hogy vigyenek bögrét,  vigyázzunk a környezetünkre, jól működik. Egyre többen gyalogosan indulnak útnak, így a lelki feltöltődésen felül az egészségünkre is jó hatással van egy esti séta.