Halasról is friss fotókat készít a Google
Közélet

Halasról is friss fotókat készít a Google

Több olvasónk is jelezte, hogy egy elsőre furcsa jármű közlekedik Kiskunhalas utcáin. Stábunk a Bercsényi utcában kapta lencsevégre a Google autóját, mely a Street View szolgáltatás bővítése miatt rója a kilométereket városunkban is.

Az autót messziről fel lehet ismerni, hiszem a tetejére egy gömbkamera lett rögzítve, mely menet közben minden irányba képeket készít a jármű környezetéről. A projektben résztvevő sofőr örömmel mesélt weblapunknak az éppen aktuális munkafolyamatokról.

Mint megtudtuk, a Google jelenleg világszerte frissíti adatbázisát a Street View szolgáltatáshoz. Ennek segítségével gyakorlatilag az egész Föld bolygót bejárhatjuk virtuálisan. A Kiskunhalason is látott autó természetesen nem csak városunkban készít képeket, egész régiónkban fotózza a településeket.

A Street View-ban látható halasi képek többsége már legalább 4-5 éves, de ettől régebbi utcaképeket is találhatunk. Azonban a jelenleg is zajló frissítésnek köszönhetően, hamarosan vadiúj képek jelennek meg városunkról is a rendszerben. Az is újdonság, hogy míg korábban csak a nagyobb, forgalmasabb halasi utcák kerültek be a programba, most a tervek szerint minden egyes utcába (legyen az bármilyen kicsi vagy településszéli) ellátogat majd a Google autója.