Halasthermál - gyógyvíz, gyógytorna, gyógymasszázs (galéria)
Közélet

Halasthermál - gyógyvíz, gyógytorna, gyógymasszázs (galéria)

A Halasthermál Gyógyfürdőnk a nyári hűsölés, strandolás mellett - nevének megfelelően – folyamatosan, egész éven át tartó, kiváló gyógyászati lehetőségeket kínál vendégeinek. Ezzel sokan élnek, de élhetnének még többen is. Ráadásul gyógyterápiás szolgáltatásait társadalombiztosítási háttér is könnyíti a vendégek számára. Gyógyfürdőnk szolgáltatási palettájának gyógyászati részéről készítettünk rövid áttekintést.

Június a strandszezon beindulása. Ilyenkor mindenki a felhőtlen fürdőzésre, napozásra, családi pancsolásokra gondol a szabadban. Ez a szezonális felfutás a kiskunhalasi strandra is jellemző az év középső hónapjaiban, ám ennek ellenére a gyógyászati ellátásra is folyamatosan figyel a Halasthermál vezetése és személyzete – mondta el az önkormányzati tulajdonú társaság ügyvezetője, Hugyecz Sándor.

Gyógytorna gyakorlat közben

A strand területe a gyógyhely minősítés övezetébe tartozik, kiváló gyógyvízzel rendelkezik és különböző gyógyterápiás ellátási lehetőségeket kínál vendégeinek. Ezek a szolgáltatások orvosi javaslatra kedvezően, a vendég számára a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEA) támogatásával is igénybe vehetők. „Ezzel sokan élnek, de élhetnének még többen is, mi pedig bírjuk kapacitással” – közölte Hugyecz Sándor.

Hugyecz Sándor, a Halasthermál Gyógyfürdő ügyvezetője

A halasi gyógyvíz, hivatalos bejegyezett nevén, a „Csipke Gyógyvíz” kiválóan alkalmas gyógyászati, kiegészítő terápiák ellátására. A Halasthermál erre felkészült egységekkel, személyzeti, szakmai háttérrel rendelkezik, köszönhetően a szomszédos Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza egészségügyi szakmai támogatásának.

Segédeszközök könnyítik a gyógytorna gyakorlatok helyes végrehajtását

A Halastehrmál gyógyvize elsősorban a mozgásszervi, keringési, idegrendszeri egészségügy problémákban nyújthat segítséget, terápiát, láthat el megelőző kezelést. A kiskunhalasi termálfürdő jódos vize - önmagában is - szakember irányítása mellett sokféle bajjal szemben kínál gyógyhatást. Különböző gyógykezelési eljárások végezhetők el a fürdőben, mint például a gyógytorna, vagy a súlyfürdő. Mindkét esetben orvosi előírás szerint, szakember segítsége mellett történik az alkalmazásuk. Ugyancsak kedvelt terápia - egészséges emberek körében is - a gyógymasszázs és a tangentor fürdő vagy közérthetőbben a víz alatti vízsugárkezelés, víz alatti vízsugármasszázs kezelés.

Piszman Benő gyógymasszőr

A Halasthermál Gyógyfürdőben már 15 éve végez gyógymasszázs kezeléseket Piszman Benő. A szakképzett és gyakorlott gyógymasszőr úgy látja, hogy a vendégek nagyon szeretik ezt a fajta gyógykezelési módot. „Számtalan vendég megfordult már nálam és a többség visszatér. A lehetőség társadalombiztosítási támogatással vehető igénybe, évi kétszeri, 15 alkalmas kezelésre nyílik mód. Ennek során 40%-kal tudjuk élénkíteni a kezelt testrész keringését. A gondos fizikai ráhatással jó eredményeket lehet elérni. Vannak, akik hetente igénybe veszik a gyógymasszázst – mondta a masszőr.

Viszmegh Józsefné rendszeres vendége a Halasthermál Gyógyfürdő terápiás részlegének. „Nagyon hasznosnak találom a gyógyvíz adta lehetőségeket – mondja a halasi asszony. A gyógytornát és a gyógymasszázst is a társadalombiztosítás támogatásával veszem igénybe és kihasználom az évi kétszer 15 alkalmas kezelési lehetőséget.”

Viszmegh Józsefné rendszeresen kihasználja a Halasthermál Gyógyfürdő gyógykezelési lehetőségeit

A Halasthermál Gyógyfürdőben tett hétköznapi látogatásunkról a Halas Televízió ma esti, 19.00 órakor kezdődő híradójában kaphatnak olvasóink további információkat!

Kép-szöveg: Kovács Iván