(►) Hamarosan megkezdődik a Dózsa György utca aszfaltozása (videó)
Közélet

(►) Hamarosan megkezdődik a Dózsa György utca aszfaltozása (videó)

Jó hír a közlekedőknek, vége lesz a zötyögésnek, néhány napon belül megkezdődik az úttest helyreállítása a Szász Károly és Nagy Szeder István utcákat összekötő több mint háromszáz méter hosszú útszakaszon.

A Dózsa György utca nagy forgalmat bonyolít le Kiskunhalason. Az aszfaltréteg jelentősen elhasználódott, töredezetté vált a terhelés miatt. Az utcában élők összefogtak, megkeresték az önkormányzatot, hogy szeretnék felújítani az utat. Kiskunhalas önkormányzata partner volt, így a költségek felét átvállalta.

Tóth Péter a Városfejlesztési, Üzemeltetési és Városfejlesztési Osztály vezetője megkeresésünkre elmondta, a Kiskunvíz Kft.- vel is egyeztettek a projekt tervezése során, így a szolgáltató is ezen időszakban több felújítást is elvégzett az utcában. A vízműves szakemberek kicserélték az ivóvízvezetéket, és ahol szükséges volt, a bekötéseket. A végső munkaművelet az aszfaltréteg leterítése lesz. A munkaműveletek miatt időszakos forgalomkorlátozások várhatók, ezért a közlekedők megértését, türelmét kérik.