Harmincadik születésnapját ünnepelte a Halas Televízió (galéria)
Közélet

Harmincadik születésnapját ünnepelte a Halas Televízió (galéria)

1992 májusában jelentette be Csorvási Katalin az akkori kábeltelevíziós hálózaton, hogy szerkesztett adással jelentkezik a Halas Televízió. Ennek már harminc esztendeje, ezt ünnepelte meg egykori és jelenlegi munkatársaival a városi média. A baráti hangulatú találkozón közel ötvenen vettek részt, dr. Viszmeg Györgyi például külföldről utazott haza, hogy ott lehessen egykori kollégáival, velünk.

Ki gondolta volna a kilencvenes évek elején, éppen harminc évvel ezelőtt, amikor az akkori ÁMK égisze alatt elkészültek a Halas Televízió első kísérleti adásai, hogy egyszer majd többszörös helyi érték-díjas média működik majd a városban. A Halas TV 1992. májusától már szerkesztett műsorokkal jelentkezett. Magunk sem hisszük, de eltelt három évtized és ennek valamennyi szereplőjével, érintettjével, csapattaggal szerettünk volna ünnepelni. Emlékezni és emlékeztetni, nosztalgiázni és jövőbe tekinteni. Az egykori kollégákkal együtt közel ötvenen gyűltünk össze a jelenlegi székhelyünkön, a Közösségek Házában. Eljöttek egykori szerkesztőink, műszaki munkatársaink, akik nélkül nem lett volna teljes az ünnep és nem élhettük volna meg a harminc évet. A korábbi főszerkesztőink közül Rémán János, Kristóf Imre, Tóth István is ott volt velünk, Supka Éva videóüzenetben Huber István pedig elektronikus levélben küldte el jókívánságait. 

A vendégeinket Kovács Iván főszerkesztő üdvözölte, megemlékeztünk azokról, akik már nem lehetnek közöttünk. Ezt követően  több kisfilmet tekinthettek meg a kollégáink. Ebben az egykori főszerkesztők, Szenczi Lajos egykori műszaki vezető, valamint a jelenlegi stábtagok mondták el, mit is jelent(ett) nekik a Halas Televízió csapatába tartozni. Felidéztük a tizedik születésnapra készült kisfilm segítségével a hőskort is. Fülöp Róbert polgármester a városvezetés nevében kívánt boldog születésnapot. Rémán János megköszönte, hogy vezethette a szerkesztőséget, Kristóf Imre pedig emlékeztetett arra, hogy milyen jól esett neki az a kiállás, amely a csapat részéről neki szólt a nehéz időkben. Szabadi István országgyűlési képviselő, mint egykori munkatárs fejezte ki jókívánságait. A program hivatalos része pezsgős koccintással zárult, Nagy-Apáti Ivett ügyvezető, aki 1994. decembere óta tagja a csapatnak kívánt mindenkinek kellemes időtöltést. 

A találkozó kötetlenebb formában finom falatok és italok mellett sok-sok beszélgetéssel és a 4 liter zenekar koncertjével folytatódott. Vili Antal az egyik alapító behozta többek között az első stúdiónk felszerelését és néhány olyan eszközt, amelyeket az elmúlt 30 évben használtunk. Jó volt harminc évesnek lenni, még legalább ennyit szeretnénk megélni, együtt, Önökkel!