Hétfőtől kötelező lesz a maszkviselés a kórház területén 
Közélet

Hétfőtől kötelező lesz a maszkviselés a kórház területén 

2023. december 4-től (hétfőtől) a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházában kötelező lesz a maszkviselés. Dr. Szepesvári Szabolcs, a kórház főigazgatója rendelte el az intézmény területére belépni kívánó látogatók számára a kötelező maszkviselést, amelyet a kórház közösségi oldalán osztott meg ma délután a nyilvánossággal. A kórházban történő kötelező maszkviselés visszavonásig érvényes. A közleményben egyéb korlátozó intézkedések is hatályba lépnek december 4-től. A kórházi közlemény változatlan formában az alábbiakban olvasható!

Tisztelt járóbetegeink, hozzátartozók, kórházi látogatók!

KÖTELEZŐ MASZKVISELÉS ELRENDELÉSE 2023. december 04-től visszavonásig

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának 2023. november 6-án kelt levelének (Iktatószám: 49371-1/2023/JIF) értelmében az egészségügyi szolgáltatók saját hatáskörben dönthetnek a sebészeti orr-szájmaszk kötelező intézményi használatáról.

1. Figyelembe véve a légúti fertőzések fokozott előfordulását, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház az SZTE Oktató Kórházában elrendelem a kötelező sebészeti maszk viselését a látogatóknak.
2. Egy betegnél, egyszerre maximum két látogató tartózkodhat a kórteremben.
3. Minden olyan dolgozónak, akinek felső légúti tünetei vannak (köhögés, torokfájás stb.) kötelező sebészeti maszk viselése

Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató