Hol lehet megszállni Nowy Sącz-ban és környékén?
Közélet

Hol lehet megszállni Nowy Sącz-ban és környékén?

Luxus szalloda, kenyelmes apartman, olcsó szoba, nyaraló tavol a varos zajatól vagy falusi szallas? Az idelatogató turista szallas tekinteteben valogathat a valasztek teljes korebol.

Kifejlett szallasbazissal mindenekelott Krynica-Zdrój rendelkezik. Ez egy udulotelepules, amely – foleg nyaron turistak es udulok tomegeit vonzza. Amennyiben luxus pihenesre keszultok, wellness es spa reszleggel, a negycsillagos szallodak ajanlata erdekelni fog. Krynica-Zdrójban es szomszed telepuleseken minden zsebnek megfelelo helyek talalhatók. A nepszeru szallasfoglaló webportal felsorol panziókat, apartmanokat es kiadó szobakat is. Telen Krynica-ban es a kozeli Tylicz-ban nyilnak a sipalyak. A kozsegbe tehat nem csak nyaron erdemes ellatogatni.

Kovetkezo telepules, amely udulni vagyó es turista hadat vonzza, Muszyna. A varos gondoskodik arról, hogy az idelatogatók ne fogyjanak ki a latnivalókból. Itt sem jelent gondot a megfelelo szallashely megtalalasa.

Hotelek, panziók, apartmanok, kiadó szobak es udulokozpontok – ha beirjuk a kivant helyek a keresobe, lehetosegek hosszu sora nyilik elottunk. Aki javitani szeretne az egeszseget, igenybe veheti a szanatoriumok ajanlatat.

Muszynatól nyugatra fekvo Piwniczna-Zdrójban meg lehet szallni nyaron – ha hegyi turakat, erdok kozelseget es kozvetlen kapcsolatot a termeszettel ertekelunk nagyra, vagy telen, ha a sipalyak orultseget eloterbe helyezunk. A Szandeci Beszkidben szervezett turazas eseten erdemes a hegyi turistahazakban megszallni.

Piwniczna- Zdrój kornyeki kisebb telepuleseken (de nem csak ott) talalunk kiadó vikendhazakat. Altalaban lakott terulettol tavolabb, falu szelen, erdoben es dombokon helyezkednek. Az ilyen pihenes elonye (csaladi korben, barati tarsasagban vagy edes kettesben) foleg a modern vilagtól való elzarkózas, a termeszet kozelsege es csodalatos kilatas az ablakból.

Nowy Sącz-ban a vendegek megszallhatnak pl. egy negycsillagos szallodaban. Gond nelkul talanak itt mas szallodat vagy panziót. A Nowy sacz-i Idegenforgalmi Informaciós Kozpont weboldalan meg lehet tekinteni tobb mint 20 szallas ajanlatat a varosban.

Ha elmenyt kerestek es inspiral benneteket a tortenelem, minden bizonnyal erdekelni fog a Galiciai Fogadó – Gościniec Galicyjski, avagy szallashely a Galiciai Kisvaros teruleten (a Nowy sacz-i Keruleti Muzeum osztalya). Kovetkezo, a turistak koreben nepszeru uticel a Rożnów-i Tó kornyeke. Gródek nad Dunajcem es a tobbi telepules nyaron igazan meg vannak szallva. Ott a kis, sokszor faból epult nyaraló a nepszeru. De a Tó kozeleben talalható nagyobb nyaraló kozpont, otcsillagos szalloda es luxus panzió is.

Szallashelyet latalunk a Szadcei Fold mas kozsegein es telepulesein is. Ott nepszeru forma a kiadó szoba vagy falusi turizmus. Falusi korulmenyek kozott foleg azok kipihenik magukat, akik hetkoznap kifaradnak a varos zajatól. Egyes falusi szallasoknal allattenyesztes is folyik. Ennek koszonhetoen a felnottek es gyerekek egyarant – es nekik ez kulonos orom – megnezhetik, hogy mukodik egy parasztgazdasag, megtudhatjak, hogyan kell gondoskodni juhtól, kecskerol es egyeb allatról.

A szandeci jarasban es Nowy Sącz-ban mindenki talal helyet maganak. Ahogy latható, a turistak rendelkezesere szamtalan lehetoseg all. Minden azon mulik, milyen pihenesi format valasztanak. (S.siwulska@sadeczanin.info, fot. A Sądeczanin keptara)

The project is co-financed by the Governments of Czechia, Hungary, Poland and Slovakia through Visegrad Grants from International Visegrad Fund. The mission of the fund is to advance ideas for sustainable regional cooperation in Central Europe.

A projektet a Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia kormánya társfinanszírozza a Nemzetközi Visegrádi Alap Visegrádi Támogatások keretében. Az alap küldetése a fenntartható közép-európai regionális együttműködésre vonatkozó ötletek előmozdítása.

#VisegradFund, #V4, #Visegrad