(►) „Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van”
Közélet

(►) „Hol zsarnokság van, ott zsarnokság van”

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek pénteken délután, Kiskunhalason. A két helyszínen zajló eseményen koszorúzás és egy emlékezőműsor keretében elevenítették fel az egykori szörnyűségeket a jelenlévők.

A városi megemlékezés a Halasi Városmenedzser Kft. szervezésében, pénteken délután koszorúk, mécsesek elhelyezésével indult, a Városháza utcai emléktáblánál. A város nevében Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester koszorúzott.

Ezt követően az iskolák és egyéb intézmények képviselői is virágokat, koszorúkat, mécseseket helyeztek el az emléktáblánál, főhajtás kíséretében.

A jelenlévők közösen, a zászlóvivőket követve vonultak át a rendezvény második helyszínére, a Sétáló utcai Közösségek Házába.

Itt Gyöngyi László mondott emlékbeszédet. Az önkormányzati képviselő kitért arra, világ szinten milyen megdöbbentően sokan, közel 100 millióan hunytak el a kommunista diktatúrák szörnyűségei miatt. Felhívta arra is a figyelmet, hogy ennek soha többé nem szabad megismétlődnie.

Ezúttal a Vári Szabó István Szakképző Iskola tanulói adtak műsort. A fiatalok versrészletekkel, idézetekkel és egy rövid jelenettel állítottak emléket az áldozatoknak.

A helyszínen készült felvételek a Halas Televízió hétfői Hírnaplójában lesznek láthatóak, 19 órától, majd a műsorból további részleteket mutatunk a Napi Mozaikban.