(►) Húsz sakkozó mérte össze tudását a Sakkbarátok III. Egészségnapján
Közélet

(►) Húsz sakkozó mérte össze tudását a Sakkbarátok III. Egészségnapján

Kiskunhalas volt a helyszíne a Sakkbarátok III. Egészség - Napja Sakkversenynek. Dr. Nagy András főrendező hívta össze a játékra, közös beszélgetésre, baráti találkozóra az orvos szakma sakkozni szerető tagjait.
A Csipke Hotelben szombaton délelőtt húsz versenyző részvételével vette kezdetét a verseny, amelyre még Szabadkáról is érkeztek.

Itt nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel, jókat beszélgetünk, kicsit sakkozunk is – mondta a fő szervező Dr. Nagy András a verseny szünetében. A halasi főorvos hívó szavára ismét sokan eljöttek erre a sakkversenyre.

Dr. Nagy András főszervező (balról) verseny közben

„A sakk az egy olyan játék, ami két emberi elméjét levetít a táblára. Itt előre kell gondolkodni, előre kell kiszámítani dolgokat, ami nagyon hasonlít az egészségügyhöz is. Fegyelemre is tanít a sakk, ha megfogtam a sakkbábut, akkor lépnem is kell, amit megígérek, azt be kell tartani. Ez egy nagyon szép játék és szórakoztató játék. Itt majdnem mindenki tegeződik, mindenki barátságban van, hát ezért a sakkbarátoknak a találkozója ez a halasi.”

A vendégeket Fülöp Róbert köszöntötte, a polgármester részt is vett a versenyen.

A városvezető szerint az ilyen alkalmak jók arra is, hogy a versenyzők megismerjék városunkat.

Fülöp Róbert is összemérte tudását a versenyzőkkel

„Minden alkalommal, amikor olyan rendezvényt tartunk, ahova érkeznek a városunk határain kívülről, akkor igyekszem felhívni a figyelmet arra, hogy milyen értékeink vannak, és hogy hova érdemes ellátogatni. Ezt megtettem a mai alkalommal is. Az ország különböző területeiről jöttek erre a mai sakkversenyre a versenyzők. Remélem, hogy lesz idejük és lehetőségük a sakkon túl a városunkat is meglátogatni és mélyebben megismerni” – mondta Fülöp Róbert.

A nemes versengés során a férfiak mezőnyében Dr. Monori Zoltán végzett az első helyen, a hölgyversenyzők közül pedig Csernák- Bankós Henrietta vehette át az első helyért járó díjat.