Ifjúságért-díjazottak (Galéria)
Közélet

Ifjúságért-díjazottak (Galéria)

A KRK Szilády Áron Gimnáziumban június 10-én részesítették elismerésben azokat a pedagógusokat, akik a legtöbb jelölést kapták a Pro Iuventute-díjra. Idén 11 kitüntetett vehetett részt a középiskola dísztermében tartott ünnepségen. Közülük egy fő másodszor, és kettő harmadik alkalommal kapta a legtöbb szavazatot.

A rendezvényt Bödecs Pál lelkész-főigazgató nyitotta meg. Ünnepi köszöntőt Lukács László, a Szilády Áron Társaság elnöke mondott.

A Szilády Áron Társaság 1994-ben kezdeményezte a kiskunhalasi nevelési-oktatási intézmények körében, hogy a végzős tanulóifjúság Kiskunhalas díszpolgára – Nagy Szeder István által kidolgozott és alkalmazott „halasi norma” módszerrel válassza meg, jelölje egy kedves tanárát „Ifjúságért” emlékdíjra (Pro Iuventute). A pedagógusnapot követően, június 10-én délután tartották a rendezvényt.

- Az elmúlt negyedszázadban folyamatosan megvalósult ez az ünnepi programunk – kivéve a 2020. évet, amely mindannyiunk számára korlátozott volt a járványhelyzet miatt. A díj átadásával a köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik kitartó szeretetükkel és hitükkel segítették a halasi diákközösségeket. Példát mutattak emberségből, szakmai hivatásukból az online térben, és amikor lehetett, azokban az időszakokban a személyes példamutatásra is lehetőség nyílott – fogalmazott Lukács László, a Szilády Áron Társaság elnöke.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolája és Kollégiuma tantestületéből dr. Csala Mónika lett díjazott. A Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumból Földi Olinda kapta a legtöbb szavazatot. A KRK Szilády Áron Gimnázium és Kollégium kollektívájából Rozonics Péternét jutalmazták. A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum képviseletében Halász Ákost tüntették ki. A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskolából Sárköziné Vágó Rózsa kapta a legtöbb voksot. A Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskolából Zseni Zsófia részesült elismerésben. A Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskolából Rapcsákné Pap Anikót díjazták. A Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvodából Medveczné Beier Ágnes Diána a kiválasztott. A KRK Központi Általános Iskola tantestületéből Szabó Ágotára szavaztak a legtöbben. A Kiskunhalasi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola kollektívájából Gömzsikné Stachó Tímea lett a kitüntetett. A KRK Gólyafészek Óvoda pedagógusai közül Horváthné Lovászi Mártát díjaztá

Horváthné Lovászi Márta ezüstérmes, Rozonics Péterné és Halász Ákos pedig emlékdíjas lett.  

A kitüntetéseket Bödecs Pál igazgató és dr. Bognárné Nagy Éva címzetes igazgató adta át.

A rendezvényen közreműködött Varga Luca – zongora és Szomor Viktória – hegedű.

Az ünnepség a Himnusz eléneklésével ért véget.

Kép-szöveg: Pál László