Így még kevesen látták a Fazekas-iskola tornacsarnokát (galéria)
Közélet

Így még kevesen látták a Fazekas-iskola tornacsarnokát (galéria)

Néhány nap van hátra a Fazekas Mihály Általános Iskola diákjainak a vakációjából, de közben a tornacsarnokban nagy munkálatok zajlanak. Több évtized után teljesen megújul a talajterület. Ennyi rugót, faelemet ritkán látni egy helyen, mint ott. 

A nyolcvanas évek második felében adták át az akkori Fazekas Gábor utcai Általános Iskola vadonatúj tornacsarnokát, amely kifejezetten a tornatagozat igényei szerint készült el. A szivacsgödör akkor ritkaságszámba ment, csakúgy, mint a rugós talaj. Ez utóbbi állapota az elmúlt években jelentősen megromlott, felújításra volt szükség. Ilyen legutóbb évtizedekkel ezelőtt volt, ezért is vált aktuálissá a renoválás. 

A téli szünetet használják ki arra, hogy elvégezzék a szükséges munkálatokat. Ahogy a fotóinkon is látszik, jókora a felfordulás a csarnokban. A teljes talajterületet szétszedték, jelen állapotában csak nagyon kevesen látták az edzéseknek, testnevelés óráknak helyszínt adó teret. Rugók, csavarok, faalkatrészek tömkelege mutatja, hogy nem hétköznapi feladata van a kivitelezőknek. Kárász Péter igazgatótól megtudtuk, hogy régóta tervezett felújításról van szó, amelyet tankerületi segítséggel sikerül megvalósítani. A tervek szerint a hétfői iskolakezdésre elkészülnek a renoválással.