„Ilyen nincs!” – kizárták saját területükről a telektulajdonosokat
Közélet

„Ilyen nincs!” – kizárták saját területükről a telektulajdonosokat

Egy nem mindennapi történetre hívta fel szerkesztőségünk figyelmét egy dühös telektulajdonos. Valakik lelakatolták és magánterület táblával látták el Nagy Andrea zárt területét, aztán pedig szemetet, építési törmeléket hordtak oda. A panaszosnak stábunk jelenlétében ma sikerült bejutnia a telekre, ám az igazi döbbenet csak ezután következett.

A kiskunhalasi Nagy Andrea a Halasmédia segítségével szeretné felhívni a kert- és telektulajdonosok figyelmét saját esetére, hogy mások ne járjanak hozzá hasonlóan. A hölgy és párja vasárnap délután szembesült azzal, hogy hosszú évekkel ezelőtt vásárolt földterületükre, nem tudnak bejutni, mert valakik lakatot tettek a kapura.

- A szokásos tavaszi területrendezésre érkeztünk meg vasárnap, s egyből láttuk, hogy valami nincs rendben. Először azt hittük, csak valami rossz viccről van szó. Magánterület táblát tettek a kapura, ráadásul egy új lakat is rákerült, így mi sem tudtunk bejutni. Azután láttuk meg, hogy időközben telehordták szeméttel, építési hulladékkal a telkünket. Kihívtuk a rendőrséget, szerettük volna megtudni, mi ilyenkor a teendő – panaszolta Andrea.

Ma délután, stábunk ott jártakor a tulajdonosnak sikerült bejutni a területre. Szomorúan tapasztalta, hogy az ismeretlenek többek között tönkretették a fúrt kutat, eltulajdonítottak pár dolgot a telekről és a kerítést is megrongálták.

Az igazi döbbenet azonban csak ezután következett. Valahonnan tyúkok és kakasok hangja hallatszódott. Kis keresgélés után Andrea felfedezett egy kiásott, lemezzel letakart vermet, ahol valóban szárnyasok voltak, láthatóan rossz állapotban.

Megkérdeztük a környéken élőket, hogy láttak, hallottak-e valamit az utóbbi időben az üres telken.

- Rendszeresen látok ott pakolászni tizenéves fiatalokat. Nem tudtam, hogy ki a terület tulajdonosa, ezért nem volt gyanús a mozgolódás. Tudtam róla, hogy tyúkokat hordtak ide, sőt azt is mondták, kakasokat is szeretnének. Volt, hogy szerszámokat is tőlem kértek kölcsön – mondta a neve elhallgatását kérő férfi.

Nagy Andrea azt mondja, azért szerette volna, hogy a sajtó által nyilvánosságot kapjon az ügy, mert fel kívánta hívni a külterületen lévő telkek tulajdonosainak figyelmét arra, hogy könnyen hasonló problémába ütközhetnek, mint ő.

További részletek a Halas TV szerda esti Híradójában.