(►) Ilyen volt a 25. Téli Gazdaesték előadássorozat
Közélet

(►) Ilyen volt a 25. Téli Gazdaesték előadássorozat

Két és fél évtizedes múltra tekint vissza városunkban a Téli Gazdaesték elnevezésű sorozat. A szervezők minden évben friss, aktuális témákkal várják a halasi és környékbeli termelőket. Ellátogattunk az idei rendezvénysorozat záróeseményére.

- Immáron huszonötödik alkalommal rendezzük meg ezt az előadássorozatot. Most is nagyon sokszínűre sikerült a palettánk, így mindenféle igényt ki tudunk elégíteni előadóink segítségével. Az érdeklődők száma is jól mutatja, hogy szükség van az új ismeretek elsajátítására mind az állattenyésztéssel, mind a szántóföldi kultúrákkal dolgozó gazdák számára. Külön öröm, hogy többen kiskerttulajdonosként is fontosnak tartották a megjelenést a rendezvényünkön – árulta el Bagi Bence a Halas és Környéke Gazdakör elnöke.

Fülöp Róbert polgármester köszöntötte a teremben ülőket. A városvezető kifejtette, milyen nagy jelentősége van a térségben tevékenykedő gazdák kitartó munkájának. Kitért arra is, hogy a vízutánpótlás kérdése folyamatosan napirenden van, keresik a megoldást erre az égetően fontos problémára.

A közönség soraiban több olyan gazda is helyet foglalt, akik évek óta aktív résztvevői az előadássorozatnak.

- Jó dolognak tartom ezeket az előadásokat, mert hiába tevékenykedik már valaki több évtizede a mezőgazdaságban, ilyenkor mindig sok új információt hallhatunk aktualitásokról. Leginkább arra voltam kíváncsi, milyen vetőmagokat ajánlanak a szakemberek, hiszen mindannyiunknak az a célja, hogy a lehető legjobb minőségű termésünk legyen az év során – nyilatkozta Lukács István.

A helyszínen készült felvételek, interjúk a Halas Televízió szerdán este 19 órakor kezdődő Hírnaplójában lesznek láthatók.