Ilyen volt az idei érettségi a bibósok szerint
Közélet

Ilyen volt az idei érettségi a bibósok szerint

Mint arról weblapunkon is beszámoltunk már, a koronavírus járvány idén sem tette lehetővé, hogy a végzős középiskolások a megszokott módon érettségizzenek. Kevés kivételtől eltekintve, most is csak írásbeli vizsgákat tartottak a fő tantárgyakból. A Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban arra voltunk kíváncsiak, mennyire érezték könnyűnek vagy nehéznek a 2021-es vizsgafeladatokat.

Sok más középiskolához hasonlóan, a bibós gimnazisták véleménye is erősen megoszlik arról, összességében könnyű vagy bonyolult kérdéseket, feladatokat kaptak-e az írásbelik során.

- A magyar érettségin szerintem viszonylag könnyen megoldható feladataink voltak. A matematikáról ugyanez már egyáltalán nem mondható el. Az kimondottan nehéz feladatsor volt. A történelem, pedig nehézségben épp a kettő között volt. Minden tárgyból csináltunk a tanárainkkal előzetesen próbaérettségiket, így nagyjából tudtuk, mire számítsunk a tényleges vizsgázás során – árulta el Herczeg Kitti Andrea érettségiző.

Csorba Imre igazgató elmondta, öröm volt nézni a végzős diákok arcát, amikor több hónap után újra láthatták egymást.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy a felkészülést nehezítette az, hogy a fiatalok otthon, digitális oktatás keretében tanultak hosszú hónapokon át. Persze biztosítottunk lehetőséget arra, hogy az érettségi előtt állók, megfelelő óvintézkedések betartásával, személyesen is találkozhassanak tanáraikkal az épületen belül. Minden nehézségtől függetlenül én úgy érzem, hogy pedagógusaink és a diákok is maximálisan helyt álltak, így bízom benne, hogy ez az érettségi eredményeken is érezhető lesz.