Isten hozott, Aisa! - köszöntötték az újévi babát
Közélet

Isten hozott, Aisa! - köszöntötték az újévi babát

Ahogyan arról beszámoltunk weblapunkon, nem kellett sokat várni a 2022-es esztendő első halasi babájára, hiszen a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórházában január 1-jén, 15 óra 57 perckor megszületett Fülöp Aisa. A kisbabát és édesanyját, Edinát, a kórház vezetősége virágcsokorral és egy ajándékcsomaggal köszöntötte, hazaindulásuk előtt.

Mint megtudtuk, már Szilveszter napján mutatkoztak jelei annak, hogy a kisbaba hamarosan kibújik, ám végül az édesanyát csak január elsején, a kora délutáni órákban kellett bevinni a kórházba. Nem sokra rá, egészen pontosan 15:57-kor megszületett a 2022-es év első halasi babája, Fülöp Aisa. A kislány 3300 grammos súllyal és 52 centiméteres hosszal látta meg a napvilágot. Odahaza a büszke apuka, valamint két nagyobb testvér, Zekő és Iza várta a legkisebb családtagot. Edinától, az anyukától azt is megtudtuk, hogy legnagyobb gyermekük, Zekő választotta kishúgának a különleges, Aisa nevet.

A hagyományoknak megfelelően, a kórház vezetősége személyesen köszöntötte az év első babáját és anyukáját. Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZTE Oktatókórházának főigazgatója lapunknak elmondta, jól mutatja a halasi kórház szülészetének szakmai színvonalát és a kismamák körében lévő népszerűségét, hogy míg 2019-ben 530, egy évvel később, 2020-ban pedig 783 szülés volt az intézményben, ez a szám 2021-ben már 1185-re nőtt.

A cél, hogy 2022-ben megtartsák ezt a számot, sőt, a lehetőségekhez képest további növekedésben reménykedik a főigazgató.