(►) Jeges Rotary meglepetés
Közélet

(►) Jeges Rotary meglepetés

Nagy volt az öröm ma délelőtt a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium udvarán. A Rotary Club helyi aktivistái jégkrémet osztottak a tanórára igyekvő gyerekeknek. Mint kiderült egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően hatvanezer darab jeges finomság lesz szétosztva az ország oktatási intézményeiben, ebből tíz százalékot a kiskunhalasi Rotary adhat át a helyi gyermekeknek.

Vidám gyermekzsivaj töltötte meg ma az 1664-ben alapított iskola udvarát. Más volt ez a szünet, mint a többi, dobozszámra hozták a Rotary Club tagjai a jégkrémet az asztalokra. A fiatalok örömmel fogadták a frissítőt.

Szabó Ferenc az intézmény vezetője elmondta, hálásak ezért a nyáridéző meglepetésért. A diákság és a pedagógus kollektíva nevében mondott köszönetet a szervezőknek.

A Kiskunhalasi Rotary Club elnöke Szakadáti László is részt vett a jégkrém osztásban. A vezető szerint a tagság egyöntetű célja a segítségnyújtás, a közösségépítés. Egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei tagtársuk ajánlott fel hatvanezer darab jégkrémet, ezt az ország területén található iskolákban osztják szét. A jó kapcsolatnak köszönhetően Kiskunhalasra hatezer darab jutott belőle. A Rotary tagok azt vállalták, hogy személyesen adják át a fiataloknak a frissítőt az általános és középiskolákban.