Jelmezes futás szombaton – mutatjuk az útvonalat
Közélet

Jelmezes futás szombaton – mutatjuk az útvonalat

Ne lepődjenek meg, ha jelmezes futókkal találkoznak február 10-én, szombaton, Halason. A már több éve népszerű télűző program része a farsangi futás, amikor kicsik és nagyok, profi sportolók és hobbiból kocogók színes, bohókás maskarákat öltve róják a kilométereket. A közös bemelegítést követően a Csetényi Élményparkból rajtol el a mezőny és a 4 kilométeres táv teljesítése után ide érkezik vissza a csapat.

Az útvonal a korábbi években megszokott lesz. Mellékelt térképünkön láthatják, merre halad majd a csapat.

A cél az, hogy közösségi élmény legyen a farsangi futás, vagyis nem versenyről van szó. Azt kéri a Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. szervező csapata, hogy mindenki együtt fusson, ne szakadjon szét a mezőny! A futás miatt nem lesz lezárva a város egyetlen útszakasza sem, a kereszteződésekben rendőrök és polgárőrök biztosítják majd a biztonságos haladást, illetve ahol az út megengedi az autós felvezetést. A mezőnnyel haladnak a Kiskunhalasi Atlétikai Club és a Halasi Bringabarát Klub tagjai. A szervezők előre is köszönik az érintett  útvonalon közlekedő autósok körültekintő közlekedését, és türelmét.

A nap további programokat is tartogat a Csetényi Parkba érkezőknek. Délelőtt 10 órakor kezdődik a fánkok sütése, hogy elkészüljenek a finomságok, mire megérkeznek a jelmezes kocogók. 10 órától indul a kézműves foglakozás a Fészekrakó Halas Kistérségi Nagycsaládosok Egyesülete közreműködésével. Dél környékén kezdődik a télűzés csúcspontja, a kiszebáb égetés. Az Így tedd rá! csapat közreműködésével, vonulós játék és moldvai táncok lesznek a tűz körül. Hogy maradandó legyen az élmény, a farsangi fotó pontnál is érdemes lesz egy-egy képet készíteni.