(►) Jelmezes télűzésre vár mindenkit a Csetényi Élménypark
Közélet

(►) Jelmezes télűzésre vár mindenkit a Csetényi Élménypark

Családi farsangi futás és fánksütés, kézműves foglalkozás, kiszebáb égetés, tánc a tűz körül – február 10-én, szombaton délelőtt közös télűzésre várja a családok apraját-nagyját a Csetényi Élményparkba a Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. Aki tud, bújjon jelmezbe, hogy igazi farsangi hangulat alakuljon ki, a minél hangosabb télűzéshez pedig egy fakanalat és egy edényfedőt is célszerű hozni. Hogy maradandó legyen az élmény, a farsangi fotó pontnál is érdemes lesz egy-egy képet készíteni.

A télűző, tavaszváró program remek családi kikapcsolódást kínál a családoknak. A Csetényi Élményparkban szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik a fánktészta begyúrása és 10 órakor a sütése, hogy elkészüljenek a finomságok, mire megérkeznek a jelmezes kocogók. 10 órakor kezdődik a kézműves foglakozás a Fészekrakó Halas Kistérségi Nagycsaládosok Egyesülete közreműködésével.

A jelmezes futás 11 órakor rajtol el a Csetényi Élményparkból a közös bemelegítést követően. A táv 4 kilométer, a mezőny a város több utcáján is áthalad, így a járókelők is részesülhetnek egy kicsit a farsangi hangulatból. A szervezők előre is azt kérik a futóktól, hogy mindenki tartsa be a közlekedési szabályokat és mivel ez nem verseny azt, hogy maradjon egyben a mezőny.

Dél környékén kezdődik a télűzés csúcspontja, a kiszebáb égetés. Az Így tedd rá! csapat közreműködésével, vonulós játék és moldvai táncok lesznek a tűz körül.

Nincs más hátra, mint előkeresni a jelmezeket és február 10-én közösen elűzni a telet.