Jól haladnak a munkálatok a Kopolyai úton (galéria)
Közélet

Jól haladnak a munkálatok a Kopolyai úton (galéria)

Másfél hónapja dolgoznak a kivitelezők a Kopolyai út felújításán, eddig a kellő ütemben zajlanak a munkálatok. Napról napra látványosabb a változás, gyakorlatilag kezd eltűnni a régi burkolat, jelenleg az útalap megerősítése, építése zajlik. 

Európai Uniós forrásból 252,79 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Kiskunhalas a Kopolyai út külterületi, 900 méteres szakaszának felújítására. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A Soltút Kft. munkatársai augusztus elején láttak neki a feladatnak, a vasúti átjárótól egészen az első villanyoszlopsorig. Az aszfalt igen elhanyagolt volt, helyenként teljesen eltűnt. Milliónyi kátyú, mélyedés, repedés tűnt el az elmúlt másfél hónapban. A régi burkolatot felmarják, jelenleg az alapzat megerősítése, építése zajlik.

A tervek szerint a  jövő hét második felében érkezik a gépsor, kezdődhet majd  többrétegű aszfaltozás. Az építkezés idején félpályás útzár van érvényben, a forgalmat jelzőőrök irányítják. Csak abban az esetben zárják le a teljes szakaszt, ha olyan munkálatok zajlanak, amelyek ezt indokolnák. A megújult Kopolyai úton egyébként hét méter széles lesz az aszfalt. A remények szerint október 31-ig elkészül a kivitelező mindennel.