Jön a nyár, érdemes átnézetni a gépjárműveket
Közélet

Jön a nyár, érdemes átnézetni a gépjárműveket

Aki most szeretne új gumiabroncsokat vásárolni, az minimum harminc százalékkel fog többet fizetni, mint néhány hónappal ezelőtt. Nagy a forgalom a halasi gumiszervizekben is, azonban sokan meglepődve tapasztalják, hogy ezen a területen is látványos áremelkedések voltak a közelmúltban.

Sorra érkeznek gumicserére az autók ebbe a kiskunhalasi szervizbe. Az autósok többsége a jó idő beköszöntével igyekszik mihamarabb megejteni az abroncsok cseréjét.

- A szezonális gumicserék többsége már lezajlott az elmúlt időszakban, nagy volt a forgalom a műhelyünkben. Sajnos a minden területen tapasztalható áremelkedés ezt a szektort sem kímélte. Aki most szeretne új abroncsokat vásárolni, készüljön arra, hogy nagyjából harminc százalékkal kerülnek többe, mint korábban. És úgy néz ki, idén még várható további áremelkedés – tudtuk meg Papp Csaba szervizvezetőtől.

A gumicsere mellett legalább ilyen fontos az autók megfelelő átvizsgáltatása is. A szakemberek azt tapasztalják, egyre többen tartják fontosnak gépjárművük karbantartását.

- Mindenképpen azt javaslom, szakszervizben nézessék át autóikat a tulajdonosok. Érdemes a pollenszűrő átvizsgáltatása, cseréje is, így nyár előtt. A klímarendszerben lévő gázmennyiséget is le kell ellenőrizni ilyenkor – árulta el Balaskó István műszaki vezető.

Jelenleg sok olyan autó közlekedik az utakon, amiknek nincs érvényes műszaki vizsgája. Fontos észben tartani, hogy a türelmi határidő nem sokára lejár, onnantól pedig akár büntetésre is számíthat, aki műszaki nélkül használja kocsiját.