Jótékonysági halászléfőzés: generációk, barátok találkozásai a Sóstó Csárda teraszán (galéria)
Közélet

Jótékonysági halászléfőzés: generációk, barátok találkozásai a Sóstó Csárda teraszán (galéria)

Évek óta társadalmi eseménnyé nőtte ki magát a Sóstó Csárda jótékonysági halászléfőzése. A mellett, hogy finom étel fő a bográcsokban, lehetőség van beszélgetésekre, közös fényképek készítésére. A vendéglátóhely pedig pálinkával, süteménnyel, forralt borral és teával kedveskedett mindenkinek december 24-én.

Már hajnali 4 órakor nagy volt a sürgés-forgás a Sóstó Csárdában. Azon a korai órán kezdődtek meg az előkészületei a vendéglátóhely számára az év egyik legnagyobb próbatételére. Idén a korábbi évekhez képest is jelentősebb mennyiségű ponty és harcsa került a bográcsokba. A tonnányi finom falféle aztán gazdára talált. Évek óta hagyomány, hogy december 24-én látványfőzésre várnak minden érdeklődőt, amely egyben jótékonysági akció is. Ebben az esztendőben a tanyagondnoki szolgálatot támogatják 200 ezer forinttal- tudtuk meg Herczeg Nórától és Gulyás Lucától. 

A főzés jó alkalmat teremt beszélgetésre, baráti találkozásokra. Ezúttal is sokan kihasználták a lehetőséget. Stenczel Ferenc finom forralt borral, teával, pálinkával, süteménnyel és pár személyes gondolattal kedveskedett mindenkinek. Volt, aki Olaszországból hazatérve Kiskunhalasra látogatott ki az eseményre. Mint megtudtuk, már szép számú előzetes rendelés is érkezett a hét közben a csárdába, de nagyon sokan aznap döntötték el, hogy megkóstolják a finom halászlevet. Gál Zsolt, a város Zsazsája a lelkemre kötötte, hogy adjam át a tudósításon keresztül minden halasinak a jókívánságait. Hozzá csatlakozva, a Halasmédia szerkesztősége is boldog, békés karácsonyt kíván mindenkinek!