Kakaós csiga és alma járt a bringásoknak
Közélet

Kakaós csiga és alma járt a bringásoknak

A Halasi Média és Kultúra Kft. évek óta megszervezi a Bringás reggeli fantázianevű programot, az Európai Mobilitási Hét keretében. Azok, akik ma reggel kerékpárral haladtak át a Bethlen Gábor téren, egy kakaós csigát és egy ízletes almát kaptak jutalmul.

A lelkes szervezőcsapat reggel hét órától várta a kerekezőket Halas főterén. A legtöbben örömmel fogadták a kezdeményezést.

- Testnevelőként nagyon jó látni, hogy sokan közlekednek kerékpárral, az pedig külön jó, hogy az ilyen programokkal még tovább motiválják az embereket az egészséges életmódra. Örömmel fogadtam az almát és a kakaós csigát – mondta kérdésünkre Igás Andor.

A szervezőcsapat igyekezett minden arra járó kerékpárost megállítani és megjutalmazni.

- Rengeteg előnye van a kerékpározásnak. Nem kell üzemanyagra költeni, és az egészségünket is óvjuk a mozgással. Az emberek örülnek a tőlünk kapott finom falatoknak, a kerékpárosok legalább 90 %-a megáll, elfogadja és megköszöni ezt a kis ajándékot – nyilatkozta Király Gábor.

Kiskunhalas város polgármestere is ott volt a mai rendezvényen. Többeknek személyesen ő adta át a reggeli finomságokat.

- Jó látni, milyen sokan használják a kerékpárjukat. Éppen ezért igyekszünk minden évben megvalósítani valamilyen kerékpáros fejlesztést a városban. Mindig azt tartjuk szem előtt, hogy a lehető legtöbb embernek hozzunk kedvet a mindennapi biciklizéshez – árulta el Fülöp Róbert.

A nap folyamán érdemes lesz kilátogatni a főtérre, hiszen már zajlanak az Autómentes nap látványos programjai. További részletek és interjúk a Halas Televízió csütörtökön este 7 órakor kezdődő Híradójában