Kamasztanból ismét jelesre vizsgáztak
Közélet

Kamasztanból ismét jelesre vizsgáztak

Fiatalok szóltak a fiatalokhoz a Közösségek Házában. Kiskunhalas volt a helyszíne a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával 2019-ben Kiskunfélegyházán létrehozott Kamasztanból Jeles ifjúsági kortárs segítői előadásnak.

A közönséget a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője, dr. Tartott Zsolt r. alezredes köszöntötte. Mint mondta, nagyon jó, hogy színészek olyan élethelyzeteket mutatnak be, amelyek a mindennapokban előfordulhatnak. A kiskunfélegyházi amatőr színészek három történetben mutatták be azokat a helyzeteket, amelyek megkeseríthetik a mai fiatalok életét. Szó volt a cyberbullying-ról, a káros szenvedélyekről, valamint a diszkriminációról.

A fiatalok szemléletesen bemutatták, hogy hogyan végződhet tragédiával akár egy másokról megosztott intim fotó, és hogy milyen mély sebeket ejthet egy viccesnek szánt komment a közösségi oldalakon. A felvonások között a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság bűnmegelőzési referense - dr. Horváth-Rekedt Gréta r. főhadnagy - beszélgetett a középiskolásokkal, szó volt a bemutatott helyzetek kezeléséről, a megoldásokról.