„Kaptárzöld” lett a híd
Közélet

„Kaptárzöld” lett a híd

Szükséges volt a megújítása. A Bibó-gimnázium mögötti területről, a Földvigyázók kertjéből új helyre került a zöld híd. Hét év után a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák új intézményében, a kertvárosi óvodában állították fel.

Összefogás eredménye, hogy újra jó állapotban van a zöld híd, mely a kiskunhalasi környezetvédő közösség jelképe is már régóta. Az egyesület elnökét, Mongyi Mariannát kérdeztük a híd rekonstrukciója kapcsán.

- Megújítása szükséges volt, egyesületünk gondot fordít a fenntarthatóságra, az általunk létrehozott értékek védelmére. A tervezetthez képest nagyobb felújításra volt szükség, egy hídpillérrel többet kellett kicserélni. Ehhez segítségként faanyagot kaptunk Paprika Károly vállalkozótól, a munkálatokat pedig Fekete Sándor asztalosmester és kollégái végezték el. Mindkét támogatónknak hálásan köszönjük az önzetlenségét. A híd színe élénkebb lett, jól harmonizál a vidám óvodai élettel. A festéket Dózsa Tamás Károly egyesületi tagunk ajánlotta fel, aki méhészként a kaptárakat festette ezzel az árnyalattal, így „kaptárzöld” színben pompázik a megújult hidunk. A festésben a Szilády Áron Református Gimnázium 10. a osztályának diákjai és osztályfőnökük, Palásti Károly tanár úr, egyesületünk alelnöke vett részt. Hálás köszönet a diákoknak, hogy - közösségi szolgálat keretében – szorgalmasan dolgoztak és alelnökünknek, hogy a korábbi esős nap nem szegte kedvüket. Újra és gyorsan megszervezték a közös festő napot. A munkadélután nagyon kellemes hangulatban telt el, a jól végzett munka örömével indult haza mindenki.

További részletek a Halasi Tükör hetilap június 16-i számában.