Tragédia a Vári szalagavatóján: elhunyt egy köztiszteletnek  örvendő oktató
Közélet

Tragédia a Vári szalagavatóján: elhunyt egy köztiszteletnek örvendő oktató

Tragikus haláleset történt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának szalagavató ünnepségén pénteken késő délután. Dr. Komáromi Szilárd igazgató a közösségi oldalon megjelent hivatalos közleménye szerint az intézmény köztiszteletnek örvendő oktatója rosszul lett. A kiérkező mentők hosszasan küzdöttek érte, de nem tudták megmenteni az életét.
Halason is jótékonykodnak a masszőr angyalok
Közélet

Halason is jótékonykodnak a masszőr angyalok

Idén már hatodik alkalommal indult el a Masszőr Angyal Program. Ennek az a lényege, hogy minden évben kiválasztanak egy adott csoportot, amelyet meglepnek egy ingyenes masszázzsal. Most a pedagógusokra, óvónőkre, dadusokra esett az angyalok választása. Kiskunhalason már el is kezdték jótékonysági tevékenységüket a programban résztvevő szakemberek. 
Nyüzsgés, jókedv és sok-sok hó a városi Mikulás napon (galéria)
Közélet

Nyüzsgés, jókedv és sok-sok hó a városi Mikulás napon (galéria)

Keresve sem lehetett volna ideálisabb időjárást találni a városi Mikulás napra, mint ahogy az 2023. december 6-án délután a valóságban megtörtént. Kora délután egyre vastagodó hólepel kezdte lefedni a várost, amely nem, hogy eltántorította volna, hanem még nagyobb kedvet hozott a Mikulásvárásra a központban és a Városháza Díszudvarban. A belvárosban kisvonatozás (címképen), az udvarban pedig a koncertek kísérőjeként enni és innivalók vártak a rendezvényen résztvevőkre.
(►) Hull a pelyhes fehér hó...
Közélet

(►) Hull a pelyhes fehér hó...

Gyönyörű havazást hozott a Mikulás a halasi gyerekeknek. Beigazolódtak a meteorológiai előrejelzések és december 6-án, a déli órákban megérkezett a havazás Kiskunhalasra, valamint a környező településekre.
(►) Mókás Mikulás Party volt a Szent József-iskolában
Közélet

(►) Mókás Mikulás Party volt a Szent József-iskolában

Rendhagyó programra várta a nagycsoportos óvodásokat a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda. Az intézmény tornaterme egy Mókás Mikulás Party helyszíne volt, ahová a gyerkőcöket a szüleik kísérték el. A játékos sorversenyek után a nagyszakállú minden ügyes ovist megjutalmazott. 
Dr. Lekrinszki Ferencre emlékezünk
Közélet

Dr. Lekrinszki Ferencre emlékezünk

Kilencvenöt esztendős korában elhunyt dr. Lekrinszki Ferenc Kiskunhalas nyugalmazott vezetőügyésze. A köztiszteletnek örvendő jogász halálhírét családja közölte. - Rendkívülisége, egyebek mellett abban állt, hogy nem akart rendkívüli lenni- emlékezett meg róla dr. Téglás Péter.
(►) Hasznos tanácsok a Mikulás napi kisvonatozáshoz
Közélet

(►) Hasznos tanácsok a Mikulás napi kisvonatozáshoz

A szerdai városi Mikulás nap izgalmas programjai között az előzetes információink szerint a télapó érkezése mellett a leginkább várt műsorelem a kisvasutazás lesz a városközpontjában. A december 6-i programokban a 15 és 19 óra közötti Dottó-val való utazásra 15 percenként tervezik a szervezők az indulást. A cél az, hogy minden érdeklődő kisgyermek (szülővel, felnőtt kísérővel együtt) lehetőséget kapjon a vonatozásra. Nagylétszám esetén is sorra kerül mindenki, amely esetén a központba látogatók türelmét, együttműködését kéri a rendező Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. szervező csapata.
A halasi kórház professzora bekerült a Géniuszok Géniusza döntőjébe
Közélet

A halasi kórház professzora bekerült a Géniuszok Géniusza döntőjébe

Ismét remekelt dr. Kovács Attila, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház osztályvezető főorvosa a Géniuszok Géniusza vetélkedő első elődöntőjében. Az ellenfele ezúttal egyik kollégája, barátja, dr. Hacsek Gábor volt. A Géniusz verseny első győztese még játszmát sem engedélyezett riválisának és 4-0 arányú sikerrel került be a fináléba. 
A Halas Televízió 49. heti műsorterve
Közélet

A Halas Televízió 49. heti műsorterve

A Halas Televízió műsorfolyamában saját gyártású és más helyi televíziók által készített műsorokat találhatnak nézőink. Hétköznap esténként hétfőn, szerdán és pénteken friss hírekkel várjuk Önöket hírnaplónkban, amit Mozaik rovatunk követ közéleti mozgóképes beszámolókkal. Csütörtökönként Kultúrkép magazinunk jelentkezik. Kedden a Vármegyénkben rovatunk látható. Szerdán jelentkezik, a Beszéljünk róla közéleti műsorunk. A Forgószínpad irodalmi, színházi tartalmat hordoz, a Diagnózis az egészséggel összefüggő híreket oszt meg nézőinkkel. Visszatekintő rovataink, a 10 éve történt és a Koktél újrakeverve című műsoraink archív adásokat elevenítenek fel. Televíziónk a műsorváltoztatás jogát fenntartja.