Két ország - két haza, Csorba Tibor képzőművészeti kiállítás 
Közélet

Két ország - két haza, Csorba Tibor képzőművészeti kiállítás 

Április 4-én, csütörtökön 17 órakor nyílik meg a Thorma János Múzeumban a Csorba Tibor képzőművész alkotásaiból összeállított tárlat. Ne hagyja ki ezt a különleges alkalmat, hogy közelebbről megismerje Csorba Tibor életművét és művészetét! 

A Felvidéken, Szepesváralján született Csorba Tibor az 1930-as évek elején, Kiskunhalason, polgári fiúiskola tanáraként alkotott, ekkor ismerte meg az Alföld sík vidékét, ami újdonságot jelentett a felvidéki hegyek után. Később Csorba Tibor, lengyel feleségével, Helenával 1955-ben telepedett le végleg Varsóban. Választott hazáját bejárva több száz akvarellt készített.

Az április 4-én, csütörtökön 17 órakor a Két ország - két haza című kiállításon köszöntőt mond Kuris István László, Kiskunhalas Város alpolgármestere, a kiállítást Molnár Imre szociológus, diplomatanyitja meg. A tárlatot Kollarics Gábor, művészettörténész mutatja be.

Csatlakozzon hozzánk, és ünnepelje velünk Csorba Tibor művészetét és örökségét! A kiállítás bemutatja a művész lenyűgöző festményeit, rajzait és egyéb alkotásait, amelyek megörökítik a táj és kultúra szépségét. A Thorma János Múzeumban, a "Két ország - két haza" Csorba Tibor képzőművészeti kiállításon, amely 2024. április 4-től augusztus 4-ig lesz látható!