Kétmillió forintos adományt kapott az Idősek Klubja
Közélet

Kétmillió forintos adományt kapott az Idősek Klubja

A Kiskunhalasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központjához tartozó Idősek Klubja a Szilády Áron utcán található. Ez az épület biztosít helyszínt az idős embereknek a klubéletre, a napi társalgásra. A kiskunhalasi székhelyű Merkbau Zrt. most ennek az épületnek a korszerűsítésére ajánlott fel kétmillió forintot.

Az adományt Knáb János az Igazgatótanács elnöke és Kovács-Merényi Judit a Merkbau Zrt. CSR projektfelelőse adta át Juhász Györgynek a Kiskunhalasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ vezetőjének.

Az átadón Knáb János elmondta, a Merkbau három esztendeje döntötte el hogy a szokásos, partnereknek szánt karácsonyi tárgyi ajándék helyett jótékony célokra fordítja ezt az összeget, így a halasi kórház korábbi támogatása mellett a Merkbau Oktatási Alapítvány után most az Idősek Klubja lett a megajándékozott.

Juhász György a Szociális Szolgáltató Központ vezetője mondott köszönetet a felajánlásért, mint mondta, a lehető legjobbkor jött a segítség. Ebből az összegből az épület energetikai korszerűsítése történik majd. A régi konvektorok leváltása már megtörtént, egy elektromos fűtőberendezést szerelte fel az egyik helyiségbe, fordítódik az összegből a kazáncserére és a nyílászárók korszerűsítésére is.

Az eseményen Fülöp Róbert polgármester is köszönetét fejezte ki a nemes felajánlás kapcsán. Az eseményen készült tudósítás a Halas Televízió 19.00-kor kezdődő Híradójában lesz látható.