Kié lesz a legszebb konyhakert Halason?
Közélet

Kié lesz a legszebb konyhakert Halason?

„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos program keretében Kiskunhalason ismét megmérhetik különböző kategóriákban magukat azok a kertészkedő halasi polgárok, akik neveznek a városunkban nagy hagyományú versengésre. A legszebb konyhakert pályázatra június 15-ig lehet jelentkezni. Értékekésére szeptemberében a Halasi Szüreti Napok alkalmával kerül sor.

Az otthoni élelmiszer termelés egyre inkább élelmiszerbiztonsági kérdés! „A legszebb konyhakertek” program meghirdetésével rá tudjuk irányítani a figyelmet és ösztönözni tudjuk a lakosságot a konyhakertek kialakítására, művelésre, az egészséges és biztonságos élelmiszer előállításra. „Legyen zöldség és gyümölcs Magyarország minden balkonján, udvarán és kertjében!” - szól pályázati felhívás jelmondata. A pályázati részletek és a jelentkezési lap a város honlapján, ide kattintva megtalálhatók!

Kategóriák:

Balkon: Erkélyen kialakított 
Mini: 10 – 50 m2 
Normál: 50 m2 felett
Zártkert 1. – Zöldséges: 
Zártkert 2. – Gyümölcsös: 
Zártkert 3. - Vegyes (zöldség és gyümölcs)
Közösségi: Óvodák, iskolák, csoportok, szervezetek által megművelt kertek

Jelentkezési lap kérhető és leadható a városháza portáján, illetve letölthető a kiskunhalas.hu weboldalról. A szervezők június 15-ig várják a jelentkezéseket a Legszebb konyhakertek versenyének kiskunhalasi fordulójára. A verseny eredményhirdetése a 2023 szeptemberében, a Halasi Szüreti Napokon lesz.