Kinyitott a strand (galéria)
Közélet

Kinyitott a strand (galéria)

Fél év után nyithatott ki újra a halasi strand, egyelőre a fedett rész és a külső termálmedence használható. A 18 év felettiek védettségi kártyával látogathatják a fürdőt, hamarosan feltöltik a gyermekpancsolót és a tervek szerint június elejétől a nagymedencét is birtokba vehetik a vendégek.

November közepén zárt be a halasi strand a járványhelyzet miatt és közel fél éves szünet után május 4-től fogadhat ismét látogatókat. Hugyecz Sándor ügyvezető elmondta, hogy az elmúlt hónapok karbantartással teltek és a munkatársai besegítettek a Halasi Városgazda Zrt-nek is a játszóterek festésében. Mindenki várta már a nyitást, egyelőre a fedett részek használhatóak és feltöltötték a külső termálvizes medencét is. 

Az ügyvezető hozzátette: az első napokban élénk volt az érdeklődés a strand iránt. Egyelőre a gyógyászati szolgáltatások nem elérhetőek. A tervek szerint pünkösd után használható lesz a gyermekpancsoló. Sokan érdeklődtek, hogy mikot töltik fel a nagymedencét, mert sokan úsznának már. Hugyecz Sándor szerint a szükséges karbantartási munkák után erre legkorábban  június elején kerülhet sor. A fürdő védettségi igazolvánnyal látogatható. A 18 éven aluli, védettségi kártyával nem rendelkező fürdőző csak abban az esetben látogathatja a fürdőt, ha vele van egy védettségi kártyával rendelkező másik személy, aki nem feltétlenül kell a szülő legyen.