Kisbusznyi adomány és üzenet: szeretettel gondolunk rátok! (galéria)
Közélet

Kisbusznyi adomány és üzenet: szeretettel gondolunk rátok! (galéria)

Talán Szabó Krisztina sem gondolta volna, hogy a kezdeményezéséhez ennyien csatlakoznak majd. Egy kisebb mennyiségű gyümölcsből aztán egy kisteherautónyi adomány lett a kiskunhalasi járványkórházak dolgozóinak. Krisztina adta át a keceliek, kiskőrösiek, soltvadkertiek, kiskunhalasiak és kunfehértóiak felajánlásait, piros szivecskékkel, az ovisok kéznyomaival és rengeteg személyes üdvözlettel.

Megmozdultak a civilek is. Szabó Krisztina a közösségi oldalon tett közzé egy kezdeményezést, amelyben azt írta: vásárolt a járványkórház részére gyümölcsöt, ennek mennyiségét Gillich Éva megduplázta. Ezt követően indult egy a felajánlás-cunami: annyi gyümölcs, kávé, édesség, tisztálkodószer, ásványvíz gyűlt össze, hogy alig fért be egy kisteherautó rakterébe. Az adományt pénteken délután vitték el a halasi kórházba.

Az adományokat dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató és Dittmayer Péter ápolási igazgató vette át Krisztináéktól. Az akció kezdeményezője azt mondta: kötődése van az egészségügyhöz, ráadásul számtalan ismerőse érintettje a járványnak. Azt maga sem gondolta volna, hogy ennyien csatlakoznak hozzá. Nemcsak gyümölcs, ásványvíz, édesség, kávé, tisztálkodószer volt a kisteherautó rakterében. Krisztina átadta azokat a piros szíveket, amelyen az adományozók aláírásai, üzenetei olvashatóak. A kunfehértói óvodások a kézlenyomatukat küldték el. Az összefogásban keceli, kiskőrösi, soltvadkerti, kiskunhalasi és kunfehértói magánszemélyek vettek részt. Az adományokból jutott a halasi mentőállomásnak is. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.