(►) Fülöp Róbert nyert, és ismét fölényes kormánypárti siker született (frissül)
Közélet

(►) Fülöp Róbert nyert, és ismét fölényes kormánypárti siker született (frissül)

Este hét órakor bezártak a szavazókörök, és azonnal elkezdődött a voksok feldolgozása. Fél kilenctől folyamatosan érkeztek az eredmények, elsőként az egyes számú egyéni választókerület nem hivatalos végeredménye derült ki .Stírné Prikidánovics Tímea (Fidesz-KDNP) az érvényes szavazatok 56,15 százalékát szerezte meg. E mellett még nyolc egyéni körzetben nyertek a kormánypárt jelöltjei. A kettes kerületben viszont győzött a Mi Hazánk delegáltja. Az is eldőlt, hogy ismét Fülöp Róberté a polgármesteri szék.

22:50 Fülöp Róbert győzött

Befejeződött a polgármesteri voksok feldolgozása. A nem jogerős eredmény szerint Fülöp Róbert (Fidesz-KDNP) 5880 szavazattal nyert, Bús József (Mi Hazánk) 4311 szavazattal végzett a második helyen. A városvezető már a harmadik ciklusát kezdheti majd meg.

22:14 óra Fidesz-KDNP: 9 egyéni körzet behúzva

Száz százalékos feldolgozottság mellett a hármas kerületben Bagi Bence, a hetesben Vincze Attila, a nyolcasban dr. Skribanek Zoltán, a kilencesben Takácsné Márta Gabriella nyert. Ez azt jelenti, hogy a tíz egyéni mandátumból kilencet a Fidesz-KDNP pártszövetség vitt el. Kilencven százalékos feldolgozottságnál, a kompenzációs listáról Hortobágyi Csaba, dr. Hollósi Simon István (Mi Hazánk), Dudás Imréné, Kolompár Sándor (DK, MSZP, Jobbik) lehet ott a képviselő-testületben.

21:53 óra A Mi Hazánk is mandátumhoz jutott

Megvan, hogy ki kapta a legtöbb szavazatot a kettes választókerületben. Bús József (Mi Hazánk) legyőzte a körzet eddigi képviselőjét, Laskovicsné Terzics Editet (Fidesz-KDNP). A két jelölt között 49 voks volt a különbség. Az is kijelenthető, bár még a feldogozottság 96,67 százalék, hogy a következő öt évben is Fülöp Róbert lesz Kiskunhalas polgármestere. Előnye Bús Józseffel szemben 1518 szavazat.

21:45 Újabb Fidesz-KDNP jelöltek nyertek mandátumot

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint újabb képviselők jutottak, nem jogerősen mandátumhoz. A 4-es választókerületben Gyöngyi László, az ötösben Farkas-Wodring Kata, a hatosban dr. Bognárné Nagy Éva, a tízesben Kuris István László nyert. Valamennyi helyen száz százalékos a feldolgozottság. A polgármesterjelöltekre leadott voksok 90 százalékos feldolgozottságánál Fülöp Róbert 58,15 százalékkal vezet.

21:36 Jelen állás szerint marad a Fidesz többség

A maradék kilenc egyéni választókerület közül nyolcban a Fidesz-KDNP jelöltje áll az élen. Egyedül a kettesben más a helyzet, ott a Mi Hazánk aspiránsa, Bús József vezet. A feldolgozottság eltérő mértékű. A polgármesterválasztás során leadott voksok 83,33 százalékát ismerik. Ez alapján Fülöp Róbert (Fidesz-KDNP), az eddig városvezető 57,92 százalékon áll; Bús József, a Mi Hazánk jelöltje a szavazatok 42,08 százalékát mondhatja magáénak.

21:20. Stírné Prikidánovics Tímea az első képviselő a testületben

Egyetlen kerületben teljes a szavazólapok feldolgozottsága. Az egyesben Stírné Prikidánovics Tímea, a Fidesz-KDNP jelöltje, az elmúlt ciklus képviselője, az érvényes voksok 56,15 százalékát tudhatja magáénak, ezzel elsőként szerzett mandátumot. Szabó Ibolya (Mi Hazánk) 26,92 százalékos eredménnyel; míg Martin Szilvia (DK, MSZP, Jobbik) 16,93 százalékkal zárt. A végeredmény még nem jogerős.