Kiskunhalason forgatott az M2 stábja
Közélet

Kiskunhalason forgatott az M2 stábja

A Sáfrik szélmalom és Zsebő Marcell gokartversenyző is feltűnik majd a műsorban. Kiskunhalason forgatott az M2 csatorna Hetedhét kaland című műsorának stábja. A műsor elsősorban 4-12 évesekhez szól, de a szülők számára is hasznos ismereteket közvetít.

Három fős forgatócsoporttal érkezett a Sáfrik malomhoz az M2 televízió csatorna stábja. A közmédia gyerekcsatornájának szórakoztató, ismeretterjesztő műsora több rovatból áll, így került a figyelmük középpontjába az egyedülálló nemrégiben felújított szélmalom.

Koncsik Anna Bereniké megkeresésünkre elmondta, hogy a Hetedhét kaland című műsor minden hétköznap 10 percben látható az M2 gyermekcsatornán. Az adás több rovatból áll, így a Hogyan működik? rovatban mutatják majd be a Sáfrik féle szélmalmot, melyet nemrégiben újítottak fel és igazi ritkaságnak számít Magyarországon. Az adásnak van egy Példakép című rovata is, ebben a kiskunhalasi gokart versenyző bajnokot, Zsebő Marcellt ismerhetik majd meg a nézők.

A forgatócsoportot Bereczki Dorottya idegenvezető és Friebert Rebeka a Halasi Városmenedzser Kft. munkatársa kalauzolta körbe a műemlék malomban és a mellette kialakított parkban. Bereczki Dorottya úgy gondolja, ez a helyszín az egész család számára kikapcsolódást nyújthat Kiskunhalas egyik kiemelt turisztikai attrakciója.

Friebert Rebeka és Bereczki Dorottya részletes tájékoztatást adott Koncsik Anna Bereniké szerkesztőnek /jobbról/

A felújítás során olyan színteret alakítottak ki, hogy, családok, óvodás és iskolás csoportok és az ide látogató turisták élményteljes időt töltsenek úgy, hogy közben megismerhessék a malom történetét, működését, valamint a gabona útját a termőföldtől egészen az asztalig.  A húsz állomáson fejtörők, feladatok várják a látogatókat, játékos formában ismerhetik meg a malommal kapcsolatos információkat. Így a néprajz, az interaktivitás és a szórakoztatás színterévé vált a szélmalom és környezete.

További információk 19-órakor a Halas TV Híradójában!