(►) Közösen őrzik egészségüket
Nagy volt a nyüzsgés a Vári Szabó István Szakképzőiskola aulájában és tantermeiben. Egy több napon át tartó rendezvénysorozat nyitóeseményén vehettek részt a diákok és a pedagógusok.
Az iskola szakács- és cukrásztanulói színes, figyelemfelkeltő szendvicsekkel, salátákkal és süteményekkel készültek a nagy napra. Kiderült például, hogy milyen alapanyagokból készíthetünk odahaza is könnyűszerrel egészséges ételeket. Azt a tizenévesek is belátják, hogy napjaink rohanó világában sokkal többen választanak gyorséttermi ételeket, chipset és cukros üdítőket, mint egészséges alapanyagokból készített finomságokat. Ezen a felfogáson szeretnének változtatni a salátabemutatóval a várisok.
A gasztronómia mellett persze számos más érdekességgel is találkozhattak a résztvevők. Szakemberek segítségével például önismereti játékokban vehettek részt a fiatalok.
Az egészségügyben jártas diákok többek között azt is megmutatták fiatalabb társaiknak, mit tegyenek, ha egy eszméletlen emberen szeretnének segíteni.
A tematikus egészséghét kedden egy előadással folytatódott, pénteken pedig újabb egészséges finomságok elkészítésével és közös elfogyasztásával zárul a sorozat. Ha szeretné megtekinteni a helyszínen készült képeinket, kattintson IDE!
Szöveg-fotó: Szőri Attila