(►) Köszönjük az Év médiatámogatója díjat - ők vért adnak, mi népszerűsítjük (galéria)
Közélet

(►) Köszönjük az Év médiatámogatója díjat - ők vért adnak, mi népszerűsítjük (galéria)

November 17-én, Kecskeméten, a Kormányhivatal dísztermében a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének ünnepi díjátadó rendezvényére került sor, ahol többek között a rendszeres és nagyszámban véradó személyeket ismerték el. Az ünnepségen a véradást segítők is díjat kaptak, így a 2022-es év médiatámogatójaként emléktárgyat és oklevelet kapott a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft., amelynek jogutódja, a Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. képviseletében, Vincze Bálint vette át az elismerést. (dr. Tóth Gábor, dr. Havasi Sándor és a díjátvevő Vincze Bálint)

Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének igazgatója köszöntötte a jelenlévőket pénteken délelőtt a Kecskeméten, Vármegyeházában tartott díjátadó eseményen. A kormányhivatal dísztermében az elnökségben dr. Tóth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének elnöke, dr. Havasi Sándor, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal igazgatója foglaltak helyet. Velük együtt külön köszöntötték Dr. Balázs Margitot, a Kecskeméti Területi Vérellátó főorvos asszonyát, Kanik Erika vezető asszisztenst és Dr. Schulcz József főorvost a Magyar Vöröskereszt országos vezetőség tagját.

Lipóthné Komjáti Andrea, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezetének igazgatója

A rendezvényen a himnusz elhangzását követően köszöntők hangzottak el az elnökség részéről, akik a véradás fontosságát hangsúlyozták elismerően nyilatkozva a vármegyei szervezetben folyó áldozatos munkáról és természetesen a véradókról. A köszöntők mellett színvonalas kulturális műsort is láthatott a közönség. 

Papp Takácsné Margó (Pirtó) díjátvétele

Az esemény ünnepi hangulatát a Kecskeméti Kodály Iskola Néptánc Szakának növendékei nyáradmenti, somogyi és rábaközi táncokkal emelték. A közönség megcsodálhatta Sipos Dorina énekhangját, aki kőrösfői dalokat adott elő. A kulturális műsort követően került sor a díjátadásokra. 

Sipos Dorina népdalokat énekelt

Elsőként a különdíjasokat szólították, amelyek között szerepelt a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Kft. által kapott „Év médiatámogatója” díj átadása. Az emléktárgyat és oklevelet Vincze Bálint ügyvezető vette át, a jogutód szervezet, a Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. képviseletében. A Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Vármegyei Szervezete, az Év médiatámogatója díj  elismeréshez a Halasmédia valamennyi munkatársának szívből gratulálok – tette hozzá Vincze Bálint ügyvezető.

Cibolya Ernő (Jánoshalma) 151-szer adott vért

A különdíjak után közel száz véradót ismertek a rendezvényen, akik rendszeres és nagyszámú véradást teljesítettek. A díjazottak virágot, emléklapot és tárgyjutalmat vehettek át. A Kiskunhalas Városi Szervezet területéről Markó Lajos, Madarász Máté (Kiskunhalas), Papp Takácsné Margó (Pirtó), Cibolya Ernő (Jánoshalma) kaptak emléklapot. A rendezvény végén valamennyi területi szervezet vezetőjét kiszólították a jelenlévők elé és virággal - így a kiskunhalasi vezetőt, Fekete Noémit is - ajándékkal köszönték meg szervezett munkájukat. A rendezvényt pezsgős pohárköszöntő és svédasztalos ebéd zárta.

Az eseményen szerkesztőségünk valamennyi elismerésben részesült személy lefotózta, fényképeiket a Halasmédia közösségi oldalára feltöltöttük, amelyek ide kattintva érhetők el!

A Magyar Vöröskereszt Kiskunhalasi Városi Szervezet területi vezetője, Fekete Noémi

Kép-szöveg: Kovács Iván