Köszöntötték a szeretett dédit - 90 éves születésnapját ünnepli Rokolya Imréné
Közélet

Köszöntötték a szeretett dédit - 90 éves születésnapját ünnepli Rokolya Imréné

Óriási virágcsokorral, szívhez szóló beszéddel köszöntötték a hétvégén családtagjai a 90. születésnapját ünneplő Rokolya Imrénét. Fülöp Róbert polgármester is felköszöntötte az ünnepeltet. A városvezető virágcsokorral és egy Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával ellátott oklevéllel kereste fel a város szépkorú polgárát. A születésnapos a családja szeretetét tartja a legfontosabbnak az életében.

Nekem a családom a mindenem, szeretem őket és örülök, hogy így 90 éves koromban is együtt lehetünk – mondta a születésnapja alkalmából tartott köszöntésen a halasi Rokolya Imréné. Az ünnepeltnek két lánya, négy unokája, hét dédunokája van. A kicsik ott jártunkkor is szeretettel bújtak hozzá és azt mondták ő a legjobb dédmama.

A köszöntésen előkerültek a régi fotók és sok-sok történet az elmúlt évtizedekről. Rokolya Imréné sok évig a háziiparnál dolgozott, majd a Barneválnál a főportán. Ma is aktívan tölti a napjait, például patinás rendet tart az otthonában, elkészíti az unokáknak, dédunokáknak a kedvenc ételeit, sőt még főzni is tanítja őket, de a kézimunkázás is a mindennapjai része.

Rokolya Imréné bizakodva áll a jövő előtt, szeretné, ha még sok évet tölthetne a családja körében és látná felnőni a legkisebbeket is, a családtagjai pedig azt remélik, hogy a századik születésnapján is jó egészségben köszönthetik majd a szeretett dédit.