Közös ünneplés helyett online megemlékezés
Közélet

Közös ünneplés helyett online megemlékezés

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire, áldozataira emlékeznek ma az ország számos településéhez hasonlóan, Kiskunhalason is. Ebben az évben a koronavírus miatti veszélyhelyzet nem tette lehetővé a városi ünnepség normál értelemben vett megszervezését. Az emlékezni vágyók a tévéképernyőkön keresztül, a Halas TV műsorát nézve tekinthetik meg a Fazekas-iskola diákjainak, pedagógusainak kulturális műsorát.

Az előre rögzített ünnepi műsorban a Fazekas-iskola diákjai versekkel, dalokkal, tánckoreográfiákkal és egy színdarabbal elevenítették fel az 1848-49-es eseményeket és azok hatásait.

- Amikor egy ilyen fontos történelmi eseményről van szó, akkor a gyerekeket rá kell hangolni az ünnep szellemére. Legyen szó akár iskolai előadásról, akár egy ilyen nagy volumenű dologról, mint ez a televíziós adás. Hogyha el tudjuk velük érni, hogy azok a versek vagy az a dal, ami megszólal egy tánc alatt, az mit akar közvetíteni, akkor azt a szellemet a gyerekek is át tudják venni – fejtette ki Feketéné Pősz Anett pedagógus.

Az ünnepi műsor ma este 19:30-tól lesz látható a Halas Televízióban, valamint ugyanekkor online is megtekinthető a Halasmédia Facebook oldalán.