Különböző nemzetek színeiben versenyeztek a bibósok
Közélet

Különböző nemzetek színeiben versenyeztek a bibósok

Ötletes rendezvénnyel búcsúztatták el a 2020-21-es tanévet hétfőn a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium fiataljai és pedagógusai. Egy mini olimpiát rendeztek, ahol a sportnak és a kultúrának legalább olyan fontos szerepük volt, mint mondjuk a gasztronómiának.

A résztvevők pontban reggel nyolc órakor vonultak be az iskola sportcsarnokába. Előzetesen minden csapat húzott egy-egy országnevet, így dőlt el, ki milyen ruhában jelenik meg a nagy napon, vagy, hogy miként díszítik majd fel az osztálytermet. A csarnokba lépve minden team nagy ovációt kapott.

- Több hete készültünk már erre a napra. A diákönkormányzat dönthette el, mire szeretné felhasználni ezt a tanítási napot. Mindenképpen valami különlegessel szerettük volna meglepni a bibós közösséget. Mivel idén olimpia és futball EB is van, ilyen tematikát találtunk ki – árulta el Ercsi Dániel, a Bibó-gimnáziumban diákönkormányzatának elnöke.

A pedagógusok és az iskola vezetősége is úgy látja, a megfeszített tempó és a sok otthontanulás után nagyon ráfért már a fiatalokra egy ilyen közös lazítás.

- Több szempontból is nagyon különleges volt ez a tanévünk. A pandémia miatt több hónapig otthonról tanultak a diákok, az érettségit is nagyban befolyásolta a vírushelyzet. Azonban büszkén mondhatom, hogy a tanulóink remekül helytálltak, jól vették az akadályokat. A mai napra remek programlehetőségeket találtak ki, jó látni, hogy milyen boldogok együtt – fejtette ki Csorba Imre igazgató.

A tantermeket végigjárva, az érdeklődők néhány perc alatt eljuthattak Mexikóból Franciaországba vagy éppen Spanyolországba, netán Indiába. A diákok különleges kellékekkel és öltözékekkel készültek.

- Előre megbeszéltük, ki mit hoz otthonról. Remekül össze tudtunk dolgozni az osztálytársaimmal. A tantermünk színes, látványos lett, büszke vagyok az egész csapatra. Az, hogy ilyen játékos, könnyed hangulatban tudjuk búcsúztatni a tanévet, szerintem nagyon jó, kellően megalapozza az előttünk álló nyári szünetet – nyilatkozta az egyik diáklány.

További részletek a Halas Televízió kedd este 19 órakor kezdődő híradójában.