Kunszt József-díjat kapott Tyavoda Julianna
Közélet

Kunszt József-díjat kapott Tyavoda Julianna

Kalocsán, az Astriceum Érseki Múzeumban bensőséges ünnepség keretében adták át a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye legrangosabb pedagógus kitüntetését. Idén öten részesültek Kunszt József-díjban, az elismertek között volt Tyavoda Julianna, a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanára- számolt be a jeles eseményről az asztrik.hu.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye már huszadik alkalommal rendezte meg az egyházmegye legrangosabb pedagógus kitüntetésének átadó ünnepségét.  A helyszín a kalocsai Astriceum Érseki Múzeum volt. Az idei esztendőben öt pedagógus részesült a Kunszt József-díjban. A kitüntetettek között volt  a kiskunhalasi Tyavoda Julianna, a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanára. 

Az elismerést Dr. Bábel Balázs érsek alapította 2001-ben néhai elődje, az oktatásért és közművelődésért, a magyar kultúráért sokat tevő Kunszt József (1790-1866) kalocsai érsek emlékére, a főegyházmegye alapításának ezredik évében. - Nem könnyű feladat, de csodálatos méltóság, és felelősség. Ezért kell kitüntetésekkel is elismerni a pedagógusok személyében és munkájában azt a különleges és semmi mással nem pótolható értéket, amit a következő nemzedék nevelésében képviselnek. Nem pusztán pillanatnyi sikerekre törekszünk tehát, hanem a jövő építésére, ez pedig a legszebb hivatások egyike - idézte dr. Bábel Balázs szavait az asztrik.hu.

Fotó: Halasmédia archív, magyarkurir.hu