Laptopokat kapnak a halasi diákok (galéria)
Közélet

Laptopokat kapnak a halasi diákok (galéria)

2025 végéig közel 600 ezer laptopot kapnak az 5-12. évfolyamokon tanuló diákok. Az első körben a kilencedik osztályosok vehetik át a készülékeket, hétfőn reggel a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumba érkezett meg egy szállítmány. Ebben 120 tanulói és 20 tanári laptop volt, de mint kiderült, a napokban újabb intézményekben várhatják digitális eszközöket.

A következő években több százezer tanulói és tanári laptopot kapnak az iskolák 5-12. évfolyamos diákjai, valamint az őket felkészítő pedagógusok. A kormány 2025 végéig több mint 600 ezer gépet juttat el az oktatási intézményekbe. Ezeket az eszközöket nemcsak az iskolában, hanem tanuláshoz, otthonukban is használhatják a diákok. Első körben 120 ezer gép kiosztásáról döntöttek, ez a kilencedik osztályosokat érinti. A kiszállítás már megkezdődött az iskolákba, hétfőn reggel a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumba érkezett meg 120 tanulói és 20 tanári laptop. 

A szállítmányt Csorba Imre igazgató társaságában Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Vágó Ferencné, a Kiskőrösi Tankerület igazgatója fogadta. A lepakolásban bibós tanulók segédkeztek. A modern notebook mellé egeret és táskát is kapnak majd a diákok. Mint megtudtuk: a gépeket szüleik jelenlétében vehetik majd át a fiatalok. -  Az online oktatás idején nyilvánvalóvá vált, hogy nem minden gyermek rendelkezett megfelelő eszközökkel. A gépeket nemcsak az iskolában, hanem otthon is használhatják, első körben a kilencedik évfolyamosok kapják meg, de lesz folytatás- fogalmazott a tankerület vezetője. 

– A kormány a fejlesztésének fő célja, hogy minden magyar gyermek egyenlő hozzáféréssel rendelkezzen a digitális világhoz és oktatáshoz. A program folytatódik majd, 2025 végéig összesen  közel 600 ezer ilyen gépet kapnak az 5-12. évfolyamos diákok- tette hozzá Bányai Gábor.  További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban és a szerdai Halasi Tükörben.