Látványos sminkek, extrém frizurák
Közélet

Látványos sminkek, extrém frizurák

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma ebben az évben is megrendezte az Online Szépész Kupát. Az ország egész területéről érkeztek nevezések a versenyre. A döntőt pénteken tartották az online térben.

A rendezvény fő bázisa természetesen most is Kiskunhalason volt. A megnyitót pénteken délelőtt 9 órakor tartották meg a Dékáni Árpád Technikum kimondottan erre a célra feldíszített és berendezett egyik helyiségében. A halasi versenyzők és az ország többi településéről bejelentkezett szépésztanulók is interneten keresztül láthatták és hallhatták a köszöntéseket.

- Azt gondolom, hogy azok a középiskolás tanulók, akik az előválogatók után bekerültek a döntőbe, már most győztesnek érezhetik magukat. Komoly felkészülési időszak áll valamennyi induló mögött, így biztos vagyok abban is, hogy teljesítményükkel nagyon meg fogják nehezíteni a zsűritagok mai munkáját – mondta megnyitóbeszédében Papp Gyula, a KSZC főigazgatója.

Molnár Nándor, a Dékáni Árpád Technikum igazgatója, stábunknak adott interjújában elmondta, büszke a szervezőcsapatra, hiszen rendkívül feszített munka eredménye az, hogy ilyen színvonalon tudott megvalósulni a verseny.

- Tavaly, amikor láttuk, milyen érdeklődés övezi a kollégáim által megálmodott kupát, tudtuk, lesz folytatás. Az elmúlt hónapok igen összetett szervezőmunkával teltek, s mi sem bizonyítja jobban a rendezvényünk színvonalát, minthogy most is a legnevesebb cégek álltak mellénk támogatóként, a zsűri pedig az ország ismert és elismert szakembereiből állt össze – fejtette ki az intézményvezető.

A sminkes zsűri elnöke Nádasdi Sándor volt. A szakember szerint azért nehéz a dolguk, mert a verseny során végig több szempontot is folyamatosan figyelembe kell venniük az értékelés során.

- Remek kezdeményezésnek tartom ezt a versenyt, mivel egy-egy ilyen megmérettetés hatalmas fejlődést jelenthet a résztvevőknek. Zsűritársaimmal mi ma a különböző kategóriákban készülő sminkeket fogjuk pontozni. Az, hogy online tudjuk nyomon követni az alkotási folyamatokat, még izgalmasabbá teszi a zsűrizést. Az biztos, hogy a győzteseknek nem elég, ha szakmai szempontból meggyőznek bennünket, muszáj lesz emberileg is hatniuk ránk, hiszen nekünk, mint külső szemlélőknek, éreznünk kell azt, amit az alkotó ki szeretett volna fejezni a sminkje elkészítésekor – árulta el a zsűrielnök.

A versenyző diákok az ország legkülönbözőbb pontjairól regisztráltak. Persze a házigazda iskola tanulói is képviseltették magukat az egyes kategóriákban. Látványos sminkek, különleges frizurák készültek a nap folyamán.

A helyszínen készített felvételeinket, interjúinkat a Halas TV Pont című ifjúsági műsorában, valamint a Híradóban láthatják majd az érdeklődők.