Lehetőség - pénteken nyílik Bodzán Antal kiállítása
Közélet

Lehetőség - pénteken nyílik Bodzán Antal kiállítása

Rendhagyó szoborkiállítás helyszíne lesz a Thorma János Múzeum kertje. Szeptember 22-én, pénteken 17 órakor nyílik meg Bodzán Antal szobrász kiállítása. A szervező Halasi Városmenedzser Kft.és a Merkbau Zrt. mindenkit szeretettel vár az eseményre.

Bodzán Antal szobrász a mindennapokban aktív kapcsolatban áll a kiskunhalasi Merkbau Zrt.-vel. Építészként már több sikeres projektben végzett közös munkát az építőipari és kereskedelmi vállalkozással. A munkakapcsolat során szoros barátságok alakultak ki, ekkor derült ki, hogy Bodzán Antal a tervezői munka mellett szobrászattal is foglalkozik. Torma Szabolcs a cég marketing és PR vezetője megkeresésünkre elmondta, ez a kiállítás egy köszönet az alkotó irányába, szeretnék, ha Kiskunhalas és környéke is bepillantást nyerhetne a művész világába.

Bodzán Antal több szemlét is tartott a kiállítás helyszínén, építészként fontosnak tartja, hogy a tér és a formák egy egységes képet alkossanak.

-Azt próbálom bemutatni a szobraimmal, hogy ha egy ember az igazi életútjára rálép, akkor az egész világmindenség segíti őt. Ez a gondolat foglalkoztat. A kiskunhalasi kiállításon láthatják majd az önmagába zárkózó embert, akit szeretnénk ebből az állapotából kimozdítani. Mögötte három páros lesz látható az ember egy-egy stádiumában háttérben a védőangyalával.

Láthatjuk a hétköznapi embert, az Isten felé forduló embert és azt az embert, aki a világmindenséggel már összhangban él.

A megnyitón köszöntőt mond Knáb János a Merkbau Zrt. igazgatóságának elnöke valamint Kollarics Gábor művészettörténész. A megnyitót követően az alkotó rövid tárlatvezetést is tart.

https://bodzan.hu/hirlevel/oneletrajz/

Bodzán Antal ráckevei kiállítása