Lelket hoznak ünnepeinkbe - köszönjük (galéria)
Közélet

Lelket hoznak ünnepeinkbe - köszönjük (galéria)

Kiskunhalas város ünnepi rendezvényeinek szerves részei az emlékhelyeken díszelgő egyenruhások. A halasi emlékező események hangulatát rendre színvonalas élő zenei háttér kíséri, amely megjelenítését eltérő néven, de a városunkban felnövő zenészgenerációk biztosították a múltban és szolgáltatják ma is. Ezúton köszönjük a március 15-i rendezvény háttérszereplőinek közreműködését.

A városi ünnepeink állandó, sokszor természetesnek vett háttérszereplői a mindenkori halasi zenekarok, vagy a fegyveres testületek, hagyományőrző társadalmi szervezetek díszelgő egyenruhát viselő egységei, tagjai. 

Halas Concert Band a múzeumi ünnepségen (fotó: Anda Péter)

A múltban az egykori kiskunhalason állomásozó, szolgáló fegyveres erők és testületek egyenruhásai díszelegtek az emlékműveknél, emlékhelyeknél. Manapság jellemzően a Kiskunhalasi Lovasbandérium büszke huszárjai és a Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum daliás kadétjai állnak díszőrséget, díszsorfalat, adnak tekintélyt parancsoló kíséretet, vagy koszorúvivő segítséget a rendezvényszervezőknek.

A Kiskunhalasi SZC Dékáni Árpád Technikum kadétjai a menet élén (fotó: Kovács Iván)

Kiskunhalas évszázados városi zenekari háttérrel bír. A halasi muzsikusokat kitermelő zenei képzőhelyek nevei folyamatosan alakultak, változtak, de civilszervezetként működő fúvószenekarok is működtek városunkban és adtak alkalomhoz illő dallamos hátteret a rendezvényekhez. Ma az Alapfokú Művészeti Iskolában képzett, felkészült és többségében onnan verbuvált önkéntesek alkotják a Halas Concert Band néven ismert zenekari műhelyt, amely a városi rendezvények zenés atmoszféráját szolgáltatják felsőfokon. 

Koszorúvivő huszárok a Kiskunhalasi Lovasbandériumból (fotó: Kovács Iván)

Ezúton köszönjük meg a szervező Halasi Városmenedzser Nonprofit Kft. nevében állandó szereplésüket és segítségüket – a tegnapit is - az egyenruhás díszelgőknek és a zenét szolgáltató muzsikusoknak. Az állhatatos felkészülésüknek, a minden időjárási körülményt elviselő állóképességüknek köszönhető, hogy a városi ünnepeink színvonalasak és méltóságteljes hangulatot sugároznak az érdeklődő közönségnek. Lelkesedésükre, szakmai elkötelezettségükre és városunk iránti tiszteletükre, önkéntes munkájukra a jövőben is számítunk!

Ünnepi részlet az Országzászló emlékmű előtt (fotó: Kovács Iván)