Libalakoma
Közélet

Libalakoma

A Halasi Borklub november 21-én különleges esttel várta az érdeklődőket. A Végh-kúriában tartott rendezvényen a borkóstolás mellett ezúttal finom falatokat is kínáltak a résztvevőknek. A vendégeket Séllyei András, a borklub ötletgazdája köszöntötte a vacsoraasztalnál. 

A csütörtök esti borvacsora alkalmával töltött libanyakat kínáltak előételnek. Ezután érkezett az asztalokra a libaleves. Tovább haladva ezen a gasztronómiai vonalon sült libacomb volt a következő fogás. Köretként hagymás burgonyát és párolt káposztát adtak hozzá. A desszert a lúdláb elnevezésű sütemény volt. A menüsort Kovács Gyula konyháján állították össze. 

Minden a liba jegyében történt. Ehhez jöttek újborok és korábbi évjáratúak – tudtuk meg Bordás Zoltántól a Halasi Borklub szervezőinek képviseletében. A vacsoravendégeket Séllyei András köszöntötte a házigazdák nevében. Ismertette a kínálatot, az est borait is bemutatta. Érkezett nedű a Frittmann Borászattól, a Gál Szőlőbirtok és Pincészettől, továbbá a Koch Borászattól. A gasztroeseményen több mint harmincan vettek részt.