Lovas ünnep augusztus 19-én
Közélet

Lovas ünnep augusztus 19-én

Egész napos, ingyenes szórakoztató programokat biztosít minden korosztály számára augusztus 19-én vasárnap a Lovas és Szabadidőközpont Kft. Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban. Ekkor adják át hivatalosan a négyszáz milliós kormányzati támogatásból megvalósult komplex lovasbázis fejlesztést. A protokoll, a lovasversenyek és a játékos programok sorát a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar önálló koncertje zárja.

Nagy ünnepe lesz augusztus 19-e az egykori lovasiskolának. Ekkor adják át hivatalosan a négyszáz milliós kormányzati forrásból megvalósult rekonstrukción átesett épület és pálya komplexumot. A legnagyobb munkát a terület becsatornázása jelentette.

A négyévszakos pályát nevezik el róla. Suti István egy korabeli fotón, ugrás közben látható

Látványos, kulturált közlekedő útvonal épült a pályától az istállókig. Új kapuk, kamionbeállók könnyítik versenyzéskor a rendezési feltételeket. A lovasok számára korszerű vizesblokk épült. A füves pálya központi épülete többfunkciós konferencia és rendezvényházzá változott.

A nap során többször karusszel bemutatót tart a Kiskunhalasi Lovasbandérium

Mérföldkő ez a több mint 110 éves épületegyüttes történetében. Az átadást lovasversenyek, show elemek, gyermek programok egészítik ki. Kiemelt versenyként folyik a város nagydíjáért a kitartásos magasugratás (puissance).

A kitartásos magasugratás (puissance) a város nagydíjáért folyik

Az emlékezés jegyében az olimpikon, sokszoros bajnok és nemzetközi nagydíjak győztese Suti István emléktábláját is leleplezik a Dr. Vincze Jenő zsűri torony falánál. A rendezvény fővédnöke Pintér Sándor belügyminiszter, akit az átadón Csampa Zsolt helyettes államtitkár képvisel. Fülöp Róbert polgármester házigazdaként köszönti majd a közönséget. Beszédet mond ez alkalomból Magyar Lovassport Szövetség Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottság elnöke, Budai Gyula és Bányai Gábor országgyűlési képviselő.

A gyermekeknek ingyenes ugrálóvár nyújt szórakozást

Állandó programként szerepel biztonságos helyszínen a légvár, a trambulin és az egyéb a már meglévő játékok, játszópark használata. Érdekes, gyermekbarát, családvonzó lehetőségnek ígérkeznek a népi fa játékok, a kézműves foglalkozások, továbbá a felügyelettel történő lovagoltatás. Sajátos szelfizésre lesz lehetőség, mert huszármentében, huszárcsákóban fényképezkedhetnek az érdeklődők, amit a lovaspark közösségi oldalára fel is töltenek azonnal.

Huszár öltözetben fényképezkedhetnek az érdeklődők, amit a lovaspark közösségi oldalára töltenek fel a szervezők

Ez alkalommal a Sóstó Csárda 600 Ft-os áron kínálja a babgulyást (elvitelre is) és egy doboz minőségi sör mindössze 200 Ft-ba kerül. Az eseménysort a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar önálló koncertje zárja, a sztárvendég Gál Gabi operaénekessel kiegészülve. Bővebb információ a Hirling József Lovaspark Facebook oldalán található.

A Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar sztárvendége Gál Gabi operaénekes lesz

A rendezvény időrendje:

09:00    Ifjúsági díjugrató versenyszámok
11:00    Futószárazás, lovas oktatás, lovastorna bemutató, Kiskunhalasi Lovasbandérium karusszel gyakorlata
11.50    Suti István emléktábla leleplezés
12:00    Létesítmény átadása, elismerések átadása
12:20    Huszár karusszel bemutató
12.30    Huszár tisztek avatása
12.40    Szimultán díjugrató verseny
13:30    Puissiance, kitartásos magasugratás a város nagydíjáért
15:00    Felnőtt díjugrató verseny, nemzeti válogatottakkal
16:00    Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar önálló koncertje, sztárvendég Gál Gabi operaénekes
17:00    Rendezvény zárása