Lövészet is volt a dékánis kadétok motivációs táborában (galéria)
Közélet

Lövészet is volt a dékánis kadétok motivációs táborában (galéria)

A kadétképzés második évfolyamát indítja el szeptember elsején a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma. Ebben 28 diák kezdi majd meg a tanulmányait, a katonai ágazat népszerűségét jól mutatja, hogy az ország minden részéből volt beiskolázás. A Dékáni magasra tette a lécet, aki ebben a képzésben akar részt venni, annak komoly teljesítményt kell nyújtania. A leendő kadétok számára második alkalommal szerveztek tábort Kunfehértón, ottjártunk idején az egyik legjobban vár program, az airsoft lövészet zajlott.

Egyre népszerűbb a kadétképzés az országban, ennek egyik élenjárója a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikuma. A 2021/2022-es tanévben már a második ilyen évfolyam kezdi meg tanulmányait. A 28 fős közösség osztályfőnöke Töröcsik Dávid lesz. Az előző esztendőhöz hasonlóan most is megrendezték a motivációs tábort, ahol a leendő kadétok megismerkedhettek azzal, hogy mi vár rájuk, ha majd tanulmányaikat követően a honvédséget választják. 

- A Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával a Dékáni-technikumban folyó honvéd kadétképzés során hazafias nevelés folyik, illetve honvédelmi ismereteket is tanulnak a diákok. Amikor megszerzik az informatikai rendszerüzemeltető- és alkalmazás üzemeltető szakképzettségüket, el tudják majd dönteni, hogy a további életüket esetleg a honvédség keretein belül képzelik-e el- fogalmazott Töröcsik Dávid. A tábor egyik legjobban várt programja a lövészet volt, amely profik, az Egri Airsoft Egyesület szakembereinek szakavatott irányításával zajlott. 

A táborozókat meglátogatta Molnár Nándor igazgató is. - Büszke vagyok a kollégáimra, akik remekül kapcsolódtak be a képzésbe az előző évben. Diákjaink pedig meghálálják a beléjük fektetett munkát.  Azt hiszem és a visszajelzések is azt bizonyítják, hogy a Dékáni név jól cseng az egész országban. Jó a kapcsolatunk a Honvédelmi Minisztériummal, a honvéd vezérkarral. Feladatokat is kapnak a diákjaink, a napokban például a kecskeméti repülőnapon ténykednek, felkérés alapján - tudtuk meg az igazgatótól.