Közélet
Ludas napok a Szakképzési Centrumban
A libás finomságokra próbálják felhívni a figyelmet a vendéglátós diákok és oktatóik. Manapság nem sok család asztalára kerülnek libás ételek, pedig ezeket is be lehet illeszteni még a modern konyhába is – mondja Mondovics József a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum szakács és cukrász szakoktatója.
Itt van például két igazán őszies, ludas menü:
-kevert saláta, diós kéksajtos dresszinggel, birsalma leves, ludaskása és gesztenyés rigójancsi
-kevert saláta, fügés öntettel, libamájjal, libaleves, libasült párolt káposztával, körtével, tejszínes gesztenyekrém, retró gesztenyeszív
Mivel a vendéglátásban egyre nagyobb figyelmet fordítanak a jeles napokhoz és ünnepekhez kapcsolódó gasztronómiának, az iskolában úgy gondolták, a diákokat is felkészítik erre. A fiatalok csütörtökön a tankonyhán, pénteken a főtéri étteremben mutatták be tudásukat.
A diákok úgy vélik, előny lehet a munkaerőpiacon, ha tisztában vannak a jeles napok ételeivel. Ráadásul az ilyen alkalmak csapatépítésnek is jók.
Szöveg-fotó: Fehér Erika